Societat

Jutgen un acusat de violar una noia

El processat assegura que van tenir relacions sexuals voluntàries

El cas va quedar ahir vist per a sentència

L’Audiència de Girona va jutjar ahir un acusat que s’enfronta a 13 anys i mig de presó per la violació d’una amiga tornant de festa a Sant Feliu de Guíxols el 20 d’abril del 2019, segons l’ACN. Les acusacions mantenen que aquella nit van anar a una discoteca de Platja d’Aro i, com en altres ocasions, la noia va anar a passar la nit a casa del seu amic.

Durant el judici, la víctima va explicar que, quan es va ficar al llit per dormir de matinada, el processat la va atacar un primer cop sense arribar-la a violar. Després, es va adormir i al matí la va tornar a agredir: “Li deia que no, però no parava.” La víctima va relatar que li feia “mal” i que ella va oposar resistència, però que el processat va aconseguir fer-la tombar de bocaterrosa, immobilitzant-la amb les mans i amb el cos, i la va intentar penetrar.

El relat de l’acusat, que va declarar al final del judici, topa frontalment amb el de la víctima. Segons va dir a la sala de vistes, ja a la discoteca es van petonejar i, quan van arribar a casa d’ell, van mantenir relacions sexuals consentides: “Jo volia i ella volia.” La fiscalia l’acusa de dos delictes d’agressió sexual amb accés carnal, un en grau de temptativa, i sol·licita una condemna de dotze anys de presó.

Pels mateixos delictes, l’acusació particular eleva la petició a tretze anys i mig de presó. La defensa, encapçalada pel lletrat Manel Mir, nega els fets i demana l’absolució. En concepte de responsabilitat civil, la fiscalia i l’acusació particular volen que l’acusat indemnitzi la víctima amb 15.350 euros per les lesions i pel dany moral. El judici va quedar ahir vist per a sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia