Societat

Es dobla en vuit anys el nombre de delictes sexuals a la demarcació

Els Mossos alerten que la submissió química per cometre agressions i abusos sexuals és “un problema greu”

El cap dels Mossos d’Esquadra a la regió policial de Girona, Josep Milan, va definir ahir la violència sexual com uns “crims sòrdids i abominables” que causen “un greu impacte emocional” a les víctimes. Durant el seu discurs en el Dia de les Esquadres, Milan va reconèixer que les xifres de delictes sexuals s’han més que doblat en vuit anys. “Les xifres policials ens mostren un creixement sostingut, passant dels 133 fets del 2013 als 291 [del 2021].”

Segons recull l’ACN, Milan va admetre que els casos de víctimes que han drogat per després abusar-ne sexualment “no paren de sortir” i, malauradament, ja s’ha entrat dins “una línia continuista”. “No hi ha cap de setmana que no apareguin una o dues dones que no recorden res; per tant, ens trobem davant pèrdues de memòria totals que afegeixen més dificultats a l’hora de saber on han anat o amb qui han estat”, va dir Milan, en referència a les traves afegides que els genera la submissió química. Sovint –va precisar– vinculada a entorns d’oci nocturn, sortides o festes particulars en què els agressors aboquen la substància dins la beguda de les víctimes.

Violència de gènere

El cap dels Mossos d’Esquadra a Girona també va dir que, tan sols durant el 2021, arreu de la demarcació s’han rebut més de 1.500 denúncies per violència de gènere. És a dir, quatre cada dia de mitjana. “Són una petita part del gran silenci que cobreix les agressions.” En els darrers 25 anys, els mateixos que compleix la regió policial a les comarques gironines, “hem lamentat la mort de 47 dones assassinades”. Les dues últimes, la mare i la filla que l’home va matar en un xalet de Lloret de Mar (Selva) abans de suïcidar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia