Societat

Barcelona ha empitjorat pel 39% dels seus habitants, segons el Baròmetre Municipal

La meitat de barcelonins considera Endesa responsable de la gran apagada de juliol

El 39 per cent dels barcelonins considera que la seva ciutat ha empitjorat i gairebé la meitat considera Endesa principal responsable de la gran apagada del mes de juliol, segons es desprèn de les dades del Baròmetre Trimestral de Barcelona, fetes públiques aquest dimarts. Segons l'estudi, realitzat per Central de Campo S.L. per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona, el problema més greu de la capital de Catalunya és el que afecta transports, infraestructures i comunicacions. Val a dir que l'estudi es va dur a terme durant els dies 26 a 28 de setembre, és a dir, unes setmanes abans que el servei de Rodalies al Baix Llobregat es paralitzés per l'aparició de diversos esvorancs en les obres del TGV.

Segons el baròmetre, són majoria els barcelonins que consideren que la ciutat ha empitjorat en el darrer any, amb un 39% de ciutadans, enfront d'un 37,3% que considera que ha millorat. Pel que fa al futur, la majoria es decanta per l'optimisme, amb un 63,8% que considera que la ciutat millorarà, contra un 22,3% que creu que empitjorarà. Pel que fa als problemes de la ciutat, el més greu és el dels transports, infraestructures i comunicacions, seguit per l'accés a l'habitatge, la inseguretat i els problemes associats a la immigració. L'enquesta, realitzada a finals de setembre, no recull les opinions de persones no empadronades a Barcelona i tampoc reflecteix l'impacte de l'actual paràlisi dels serveis de Rodalies que connecten Barcelona amb el Baix Llobregat.

Institucions i polítics
Tot i que una majoria considera que Barcelona està pitjor ara que fa un any, l'estudi reflexa una creixent confiança en la gestió de l'Ajuntament . Un 42,9% creu que la seva gestió és bona o molt bona, mentre que un 29,3% creu que es dolenta o molt dolenta. Pel que fa als polítics, l'alcalde, Jordi Hereu, i el cap de l'oposició, Xavier Trias, empaten amb una nota del 5,4 sobre 10. Just per sobre de l'aprovat es troba Jordi Portabella, amb un 5,1%, mentre que suspenen Imma Mayol (4,6) i Alberto Fernández Díaz (3,4).

L'estudi inclou també preguntes sobre la gran apagada del mes de juliol, que va afectar almenys el 28,5% dels ciutadans. En el capítol de responsabilitats, la majoria dels enquestats, un 50,3% considera Fecsa-Endesa com a principal responsable, mentre que només un 8,9% responsabilitza la Generalitat, un 8% Red elèctrica Espanyola, un 7,8 el govern central i un 5,4 l'Ajuntament de Barcelona

Pel que fa a les contínues incidències a Renfe, que han afectat un 17% de barcelonins, l'empresa ferroviària és la principal responsable del caos a Rodalies per un 36,5% dels enquestats, per sobre del 21,5 que responsabilitza el ministeri de Foment, i un 10,1% que considera responsable la Generalitat de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Jon Irazabal, historiador i expresident de la fira Durangoko Azoka

Societat

La Paeria serà part en les causes per delictes que generin alarma social

Lleida
Societat

Mor Eduardo Sayas, el català que va crear el concepte ‘top model masculí’

Infraestructures

Renfe inverteix 75 milions per modernitzar estacions a Catalunya

Barcelona
Itàlia

Recuperen el cos del magnat britànic Mike Lynch del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

FIGUERES

S'ampliarà la zona de vianants del passeig Ramon Berenguer II per la Setmana de la Mobilitat

GIRONA
societat

Mobilització festiva i reivindicativa en defensa del parc Jordi Vilamitjana

girona
canvi climàtic

Les morts per calor a Europa es podrien triplicar a finals de segle

barcelona