Societat

El 85% dels joves d'entre 15 i 19 anys consumeix pel·lícules adquirides il·legalment, sobretot a través d'Internet

Els joves realitzen aquesta activitat "sense tenir en compte que estan cometent un delicte"

Segons dades de l'Enquesta sobre Hàbits i Pràctiques Culturals 2006-2007, elaborada pel Ministeri de Cultura, un milió i mig de joves d'entre 15 i 24 anys descarrega pel·lícules pirata a travès d'Internet.

Els joves realitzen aquesta activitat "sense tenir en compte que estan cometent un delicte". En general, les obres que els joves consumeixen tenen una procedència il·legal. "Els formats de vídeo i àudio que s'utilitzen en aquests tipus de xarxes vulneren les proteccions dels DVDs i de les sales d'exhibició cinematogràfiques". Amb aquestes paraules s'ha referit Javier Hernando, director d'operacions de la Federació per a la Propietat Intel·lectual de l'Obra Audiovisual (FAP), en parlar avui de la situació actual de la pirateria audiovisual d'Internet a l'Estat, en el marc d'un congrés sobre delinqüència juvenil a Sevilla.
Hernando ha afegit que hi ha administradors de pàgines d'intercanvi d'arxius que obtenen importants beneficis procedents de la publicitats inserida en aquests portals, que en moltes ocasions difon continguts pornogràfics o d'apostes, "nocius per a l'educació dels adolescents". L'usuari que descarrega arxius des d'aquestes pàgines no ha de pagar res, però des del moment que les visita, origina beneficis per als que les administren, ha conclòs Hernando.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.