Aquesta edició recupera escenaris emblemàtics com els Banys Àrabs o els soterranis i el claustre de la Catedral
Tornen els espais interiors
Una de les grans novetats d’aquesta 67a edició –i gran prova que s’està tornant a la normalitat prèvia a la pandèmia– és la recuperació d’interiors emblemàtics com el claustre i els soterranis de la Catedral i els Banys Àrabs, però per precaució tan sols hi haurà un pati obert (el de la casa Sambola). En aquells llocs on no és possible fer un itinerari d’entrada i de sortida, com ara la Torre Gironella i La Carbonera, tampoc hi haurà muntatges. L’Ajuntament també recomana als visitants que portin mascareta.
El projecte Contrastos de futur, creat per Jordi Albà amb la col·laboració del BBVA, serà l’encarregat de decorar aquesta edició el claustre de la Catedral de Girona. El muntatge està inspirat en els boscos i la preocupació pel canvi climàtic, una clara diferència de paisatges per conscienciar que el futur depèn de tothom. Els soterranis acolliran cinc propostes més que transmetran diferents sentiments i vivències al visitant, des de l’amor per les flors i la ciutat de Girona, passant pel trompe-l’oeil –una tècnica pictòrica que intenta enganyar la vista jugant amb l’entorn, la perspectiva, l’ombrejat i altres efectes òptics–, la connotació cultural que aporta el color; i, fins i tot, hi haurà un racó per a la distensió i la relaxació.
Ple de sensacions
Els Banys Àrabs són un dels muntatges més visitats durant el Temps de Flors. És una bona ocasió per endinsar-se en uns dels banys públics romànics més ben conservats, que per la mostra canvien la seva imatge més freda i despullada per una decoració floral que transmet moltes vivències i sensacions. Enguany acullen un projecte ambiciós, format per nou propostes que, entre altres, faran reviure el carnaval, simularan el fum violeta del Dia Internacional de les Dones –amb flors sortint de l’antic caldari– o rememoraran la deessa Prosèrpina.