Societat

El Bread and Butter deixarà a BCN 100 milions d'euros

La fira de moda porta uns 100.000 visitants a Barcelona

Hotels a més del 90% d’ocupació, restaurants reservats cada nit, taxis a ple rendiment nit i dia i les botigues del passeig de Gràcia amb clientela que entra i surt a totes hores són les conseqüències de la fira Bread & Butter a Barcelona. La traducció d’aquesta activitat en xifres representa que els visitants de la fira de moda urbana es gastaran 100 milions d’euros els dies que seran a la ciutat, segons va avançar ahir el director general de la Fira, Agustí Cordón.

Tot i que el B&B es va inaugurar dimecres i s’acaba avui s’espera que l’activitat en hotels, restaurants i comerços, però també en discoteques i museus, es mantingui alta tot el cap de setmana. De fet, els hotels tenien reservades ahir un 90% de les habitacions, i la previsió és superar un 95% aquesta nit i demà. “Els establiments del centre estan gairebé al 100%. El públic d’aquesta fira és sobretot d’hotel de 4 i 3 estrelles, i els de 5 també tenen una molt bona ocupació”, va explicar ahir el president de la Confederació d’Empresaris d’Hostaleria i Restauració, Joan Molas.

També és client d’apartaments: l’Associació d’Apartaments Turístics informa que l’ocupació és d’un 94%, amb clients sobretot britànics que s’hi estan una mitjana de cinc dies.

Molas va subratllar que el volum de negoci que deixa el B&B, que espera tancar avui amb 100.000 visitants –l’edició del gener va tenir 83.000 assistents–, és equiparable a grans fires com Alimentària i Construmat. I continua creixent, perquè el dia de la inauguració hi van passar 30.900 persones, 4.400 més que el primer dia de l’edició que es va fer al gener. Pel que fa a orígens, és públic sobretot d’altres zones de l’Estat, d’Itàlia i d’Alemanya. Els organitzadors destaquen sobretot l’arribada d’alemanys, perquè, abans de fer-se a Barcelona, el B&B tenia la seu a Berlín.

Tot i l’augment del transport públic cap a Montjuïc i la universalització horària per als taxis decretada per l’Institut Metropolità del Taxi, aquests dies costa força trobar algun taxista lliure a la ciutat. La presència de nombrosos visitants fa quasi impossible trobar vehicles lliures fins i tot a les parades autoritzades. Les dificultats es fan evidents a l’hora que tanca el saló i sobretot als espais extra-Fira de Barcelona on se celebren desfilades, com ara Gràcia i el Poblenou, i fins i tot el castell de Montjuïc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.