Societat

Una agència de viatges estafa 4.000 clients amb bitllets falsos

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts tres persones responsables d'un tour operador alemany amb base a Barcelona, que va tancar les seves portes la setmana passada, estafant per un import total de 300.000€ gairebé 4.000 clients, la majoria marroquins, a més de 600.000€ a la companyia aèria Girjet, que li llogava els vols.

El sergent Samuel Aguado dels mossos d'esquadra ha explicat que la majoria dels afectats no són conscients que han estat estafats, ja que només s'han rebut un centenar de denúncies, encara que s'espera que augmentin perquè hi ha 1.300 reserves pagades fins a l'octubre que no es podran executar.

Des d'Internet, l'empresa continua permetent comprar vols inexistents, però un error informàtic impedeix completar el procés. Aguado ha explicat que aquest error, fruit de la "casualitat", evita que es pugui continuar comprant.

A més, ha explicat que els tres detinguts són dos alemanys amb residència a Turquia i un turc amb residència a Espanya. A dos d'ells se'ls va interceptar mentre intentaven extreure els diners del compte de l'empresa per poder fugir del país.

A més, hi ha un altre alemany en recerca i captura. Els quatre són els responsables de l'oficina barcelonina de United Fly Organisation (UFO), ubicades en el número 444 de la Gran Via de Les Corts Catalanes. Aquesta companyia reservava a través d'Internet vols amb destinació al nord de l'Àfrica, principalment des de Barcelona, Bèlgica, Holanda i Alemanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.