Societat

L'associació Amics de la Bici convoca una protesta davant l'Ajuntament de BCN

Segons l'entitat, la nova ordenança dificulta un ús normal de la bicicleta per Barcelona i és de difícil compliment

L'associació Amics de la Bici ha convocat una "botzinada" davant l'Ajuntament de Barcelona per a dissabte que ve, dia 15 de setembre, en protesta per la nova ordenança municipal que regula la circulació per la ciutat, i que començarà a aplicar-se aquest dia.
Amics de la Bici han assegurat, en un comunicat, que l'ordenança és tal "despropòsit" que mereix una resposta dels ciutadans en forma de concentració davant l'edifici del consistori, a la qual seguirà una ruta en bicicleta per alguns carrers.

Amb aquest recorregut, aquesta associació, que aglutina un nombre important de ciclistes de la ciutat, pretén demostrar "que és possible anar en bicicleta respectant els vianants", a més de fer evidents, segons el seu parer, els problemes dels usuaris de les dues rodes per anar per alguns carrils-bicis o les voreres.

Segons Amics de la Bici, la nova ordenança dificulta un ús normal de la bicicleta per Barcelona i és de difícil compliment.

Aprovada el febrer
La nova normativa va ser aprovada en el ple municipal del passat 23 de febrer i regula la mobilitat ciutadana en el seu conjunt, encara que la major part de mesures afecten els ciclistes, que no podran circular per les voreres de menys de cinc metres d'amplitud ni pels carrils bus, ni lligar les bicicletes en semàfors.

Des de l'aprovació de l'ordenança, el consistori ha repartit 70.000 díptics informatius i fins al dia 15 de setembre, quan entrarà en vigor, se'n repartiran uns altres 70.000 perquè els usuaris estiguin al corrent de totes les modificacions que comporta la nova normativa.

A partir del dia 15 de setembre, els agents de la Guàrdia Urbana tenen instruccions de donar el mateix tracte a les bicicletes que als cotxes o a les motos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ