Societat

L'Hospital Vall d'Hebron es tornarà a connectar avui a la xarxa elèctrica

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona es tornarà a connectar a la xarxa elèctrica avui, després de l'incendi que va cremar la central elèctrica del centre el 21 de setembre passat i va deixar sense llum l'edifici principal. Des d'aleshores, el centre es proveeix amb 27 generadors.

L'operació de tornar a connectar l'hospital a la xarxa elèctrica, que començarà aquesta tarda, durarà fins a diumenge, segons la previsió de la Conselleria de Salut. Durant aquests dies es posaran en funcionament set transformadors que ja estan instal·lats, però es quedaran per motius de seguretat tres dels 27 generadors que fins ara donaven corrent a l'hospital.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que a finals del gener donarà a conèixer el projecte escollit sobre la nova central elèctrica de l'hospital, l'estructura de la qual "es pot recuperar", segons va afirmat la setmana passada en una roda de premsa.

Talls elèctric puntuals
El gerent de l'hospital, José Luis Sancho, ha explicat que el centre ha estat treballant les últimes setmanes per programar l'activitat dels dies del pont per poder "desconnectar en cada moment" el ramal elèctric dels generadors per restablir la corrent habitual. "Confiem que dilluns s'arribi a la pràctica normalitat", ha assegurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.