Societat

El Congo suspèn les adopcions internacionals i investiga la situació dels menors que estan a l'Estat

La República de Congo ha suspès totes les adopcions internacionals després de l'escàndol provocat pel presumpte intent de segrest de 103 menors al Txad per l'ONG francesa L'Arca de Zoé, segons han anunciat avui les autoritats d'aquest país centreafricà, que han precisat que a més investigaran la situació dels menors congolesos adoptats a l'Estat espanyol.

"El Govern ha adoptat això com a mesura preventiva", va indicar el ministre de Justícia, Emmanuel Aime Yoka, a última hora d'ahir, precisant que la suspensió havia vingut motivada pels esdeveniments al Txad.

Segons Yoka, l'incident del Txad es va produir només uns dies després que 17 menors de República del Congo fossin adoptats per famílies espanyoles, i tot i que els dos fets no estan relacionats, la coincidència en el temps va portar al Govern congolès a reavaluar les polítiques.

La República del Congo està adoptant mesures per a verificar la situació dels nens del país que actualment està a l'Estat espanyol, ha precisat. "Hem escrit al ministre d'Exteriors per descobrir què ha ocorregut amb aquests nens", ha indicat Yoka.

El cas de l'ONG L'Arca de Zoé ha fet saltar totes les alarmes en diversos països africans, i els fa témer que no es tracti d'un cas aïllat i que hi hagi pogut haver més casos de menors víctimes de tràfic de persones amb fins diferents dels de la seva presumpta adopció a Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.