Societat

La mortalitat infantil baixa un 25%

Informe Unicef

Cada any moren 9,7 milions de nens al món, una xifra "inacceptable", però que obre la porta a l'esperança perquè significa que des del 1990 la mortalitat infantil ha baixat un 25%. Unicef diu que la dada és històrica, però alerta que encara hi ha molta feina a fer i que salvar les vides dels nens que encara moren és possible perquè existeixen les solucions. La clau és l'accés a la sanitat.

"És un moment històric. Avui en dia sobreviuen més nens que mai, i per aquesta raó és moment d'avançar en salut pública per aconseguir els objectius de Densenvolupament de Mil·lenni", que preveu reduir en dos terços la mortalitat infantil entre el 2010 i el 2015. D'aquesta manera es felicitava la directora executiva d'Unicef, Ann Veneman, de les dades recollides en l'últim informe de l'organització sobre mortalitat infantil.

La taxa de mortalitat infantil entre els nens menors de 5 anys s'ha reduït a 9,7 milions per any, enfront dels 13 milions de defuncions anuals que es registraven el 1990. Però, tot i la bona notícia, encara queda molta feina per fer i no es pot abaixar la guàrdia, "la pèrdua de 9,7 milions de vides cada any és inacceptable". I és que la majoria d'aquestes morts es podrien preveure, i les solucions per fer-ho existeixen: "Sabem que es poden salvar aquestes vides si els nens tenen accés a serveis sanitaris a les seves comunitats."

Precisament la reducció de la mortalitat ha estat possible gràcies a l'adopció de mesures bàsiques de salut, incloent-hi una lactància més primerenca, vacunes contra el xarampió, els suplements de vitamina A o el tractament de mosquiteres amb insecticida per prevenir la malària. També s'ha registrat un descens dels casos de pneumònia, de les malalties diarreiques i de la malnutrició severa, a més del fet que ara hi ha millor accés a l'aigua potable i a la higiene.

Unicef ha precisat que dels 9,7 milions de nens morts, 3,2 milions procedeixen del sud d'Àsia i 4,8, de l'Àfrica subsahariana. Pel que fa la regió de l'Amèrica Llatina i el Carib, els experts asseguren que estan en vies d'aconseguir els objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, amb una mitjana de 27 morts per cada 1.000 naixements, enfront de les 55 per 1.000 que tenien el 1990.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrtiva

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona

El Pla de l’Estany posarà càmeres per detectar abocaments incontrolats

banyoles
SERVEIS

Reoberts tots els carrils de l’AP-7 després d’un matí molt complicat

Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament aprova el Pla Director d’Aigua

porqueres
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea
SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

Barcelona