Societat

Gràcia crea una enciclopèdia lliure virtual

Es diu 'Graciapèdia' i es pot consultar a través del lloc web http://graciapedia.gracianet.org/

Veïns de la vila de Gràcia han creat una enciclopèdia lliure virtual. Com passa en altres enciclopèdies lliures com la Wikipedia, Graciapèdia ofereix l'oportunitat als usuaris que puguin incorporar els seus coneixements a la pàgina web.

Graciapèdia ofereix als internautes informació sobre la història del barri, i entre els episodis que es repassen, destaca el decret d'annexió del llavors terme municipal de Gràcia a la capital, que va signar la reina regent María Cristina el 20 d'abril del 1897 que, com recorda la pàgina web, va ser una "annexió forçosa".

La pàgina web també recorda que Gràcia va ser un dels nuclis incipients del moviment obrer català al segle XIX, o la història de la mítica 'campana de Gràcia', nom que va batejar a un setmanari del barri i que es va originar durant una revolta popular el 1870, la de les quintes, per la crida a files de joves que vivien a Barcelona i el seu entorn.

La web també dóna informació sobre efemèrides, comerços i entitats del barri, com el club esportiu Europa, fundat el 1907; les diferents 'colles' que organitzen la festivitat de Sant Medir; o 'Els Lluïsos de Gràcia', associació cívica fundada el 1855.

Podeu accedir a Graciapèdia clicant a l'enllaç del bloc de la dreta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.