Societat

Denuncien l'agressió d'uns guàrdies urbans a tres peruans a BCN

La Guàrdia Urbana i un jutjat de Barcelona estan investigant la presumpta agressió de diversos agents a tres persones, d'origen peruà, després d'un incident de trànsit. Els tres peruans van quedar detinguts per lesions i atemptat a l'autoritat, però aquests acusen els agents de brutalitat policial.

Segons ha avançat 'TribunaLatina.com' i ha explicat a Europa Press una de les afectades, la matinada del 15 d'octubre dues parelles de peruans circulaven amb el seu cotxe pel carrer Roger de Llúria després de sortir d'un restaurant. A prop de la confluència entre el carrer Dos de Maig i la plaça de les Glòries, va tenir un incident amb un ciclomotor, amb el qual van topar.

Tot i això, la versió de la Guàrdia Urbana és ben diferent, ja que afirma que el turisme es va saltar un semàfor en vermell i va perseguir el ciclomotor fins a xocar amb ell i tirar-lo a terra.

Una patrulla va veure què passava i es va acostar al lloc, demanant la documentació del vehicle. Però, sempre segons la Urbana, el conductor va baixar i va agredir el motorista.

A partir d'aquí va començar un forcejament entre els policies i els ocupants del vehicle, pel que van arribar reforços de la Guàrdia Urbana. Robinson, René i Jessyca van acabar detinguts per insults i agressions als agents, tres dels quals van acabar lesionats.

Versions oposades
En canvi, els tres detinguts asseguren que van ser objecte de múltiples cops de porra quan ja estaven emmanillats i d'insults racistes. Fins i tot, Gilda, l'altra dona que viatjava amb ells, podria haver gravat amb la càmera de vídeo del seu telèfon mòbil part de l'agressió, però un agent la va veure i li va treure l'aparell. Hores després l'hi va tornar amb el suposat vídeo esborrat.

Els tres detinguts van estar dos dies als calabossos de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, i després van passar a disposició judicial.

Ara el seu advocat ha presentat una denúncia contra la Policia Local. També el cònsol peruà a Barcelona, Miguel Palomino de la Gala, ha fet gestions per conèixer què ha passat. L'endemà de l'actuació policial, el segon cap de la Urbana es va reunir amb el representant peruà i li va comunicar que s'obriria un expedient informatiu per delimitar responsabilitats.

Tot i això, el cònsol peruà ha lamentat l'atenció de la Urbana i ha explicat que ha informat d'allò succeït a l'ambaixador a Madrid


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

La Fundació ”la Caixa” facilita la contractació de 600 persones vulnerables

GIRONA
LLORET DE MAR

Els Comuns pregunten sobre les armes de foc dels vigilants de Can Juncadella

LLORET DE MAR
Societat

Sant Pere de Torelló estima el cost dels desperfectes de la pedregada en 50 milions

Sant Pere de Torrelló
girona

La Policia Nacional incorpora 22 nous subinspectors

GIRONA
PUIGCERDÀ

Els treballadors de l’Hospital de Cerdanya reclamen un conveni únic

PUIGCERDÀ
LA VALL D’EN BAS

Un garrotxí crea un programa per estudiar la formació de l’univers

LA VALL D’EN BAS

La casa del s. XVI per a 85.000 visitants

Sabadell
SANT FELIU DE GUÍXOLS

El Casino dels Nois se centra a consolidar la façana

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Salut

Els hàbits a la mitjana edat, factors clau de l’envelliment

Badalona