Societat

Denuncien l'agressió d'uns guàrdies urbans a tres peruans a BCN

La Guàrdia Urbana i un jutjat de Barcelona estan investigant la presumpta agressió de diversos agents a tres persones, d'origen peruà, després d'un incident de trànsit. Els tres peruans van quedar detinguts per lesions i atemptat a l'autoritat, però aquests acusen els agents de brutalitat policial.

Segons ha avançat 'TribunaLatina.com' i ha explicat a Europa Press una de les afectades, la matinada del 15 d'octubre dues parelles de peruans circulaven amb el seu cotxe pel carrer Roger de Llúria després de sortir d'un restaurant. A prop de la confluència entre el carrer Dos de Maig i la plaça de les Glòries, va tenir un incident amb un ciclomotor, amb el qual van topar.

Tot i això, la versió de la Guàrdia Urbana és ben diferent, ja que afirma que el turisme es va saltar un semàfor en vermell i va perseguir el ciclomotor fins a xocar amb ell i tirar-lo a terra.

Una patrulla va veure què passava i es va acostar al lloc, demanant la documentació del vehicle. Però, sempre segons la Urbana, el conductor va baixar i va agredir el motorista.

A partir d'aquí va començar un forcejament entre els policies i els ocupants del vehicle, pel que van arribar reforços de la Guàrdia Urbana. Robinson, René i Jessyca van acabar detinguts per insults i agressions als agents, tres dels quals van acabar lesionats.

Versions oposades
En canvi, els tres detinguts asseguren que van ser objecte de múltiples cops de porra quan ja estaven emmanillats i d'insults racistes. Fins i tot, Gilda, l'altra dona que viatjava amb ells, podria haver gravat amb la càmera de vídeo del seu telèfon mòbil part de l'agressió, però un agent la va veure i li va treure l'aparell. Hores després l'hi va tornar amb el suposat vídeo esborrat.

Els tres detinguts van estar dos dies als calabossos de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, i després van passar a disposició judicial.

Ara el seu advocat ha presentat una denúncia contra la Policia Local. També el cònsol peruà a Barcelona, Miguel Palomino de la Gala, ha fet gestions per conèixer què ha passat. L'endemà de l'actuació policial, el segon cap de la Urbana es va reunir amb el representant peruà i li va comunicar que s'obriria un expedient informatiu per delimitar responsabilitats.

Tot i això, el cònsol peruà ha lamentat l'atenció de la Urbana i ha explicat que ha informat d'allò succeït a l'ambaixador a Madrid


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona