Societat

Yahoo es disculpa per l'empresonament de dissidents xinesos

El fundador i principal executiu de Yahoo, Jerry Yang, ha demanat disculpes als familiars de dos dissidents empresonats per les autoritats xineses per haver ajudat en la seva identificació.

"Encara que tecnològicament vostès són uns gegants, moralment són uns pigmeus", ha afirmat Tom Lantos, president del comitè, qui ha parlat directament a Yang i al seu assessor jurídic, Michael Callahan.

Cas Shi Tao
Les crítiques dels legisladors, republicans i demòcrates, estan relacionades amb el cas de Shi Tao, un periodista acusat per les autoritats xineses de treure a l'exterior secrets d'Estat. L'abril passat, Shi va ser sentenciat a deu anys de presó per aquest delicte. L'altre dissident perjudicat per la col·laboració de Yahoo va ser identificat com Wang Xiaoning.

Segons Tom Lantos, el crim de Shi va ser transmetre a grups de defensa dels drets humans un missatge electrònic de les autoritats xineses amb el servei de Yahoo.

Aquest missatge ordenava que els periodistes no informessin sobre el quinzè aniversari de les manifestacions de la plaça de Tiananmen de 1989, en les quals va morir un nombre no determinat de promotors de la democràcia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.