Societat

Desmantellen a Barcelona dues distribuïdores de material neonazi

L'àmbit de distribució no es limitava al territori català, sinó que també es distribuïen productes a punts del territori espanyol

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat dues distribuïdores de material neonazi.

Des de principis d'aquest any que els agents tenien coneixement de l'existència de la distribuïdora 2Y4U, que repartia material de contingut racista i xenòfob. Arran la investigació, els Mossos van poder descobrir l'existència d'una altra distribuïdora, anomenada Thug Distribution, del mateix contingut. En els dos casos el principal gestor, que va ser detingut el passat 20 de juliol, és J.G.F, de 22 anys, veí de Barcelona.

En la mateixa operació s'ha imputat també pel mateix delicte a A.R.L, de 25 anys i veí de Sabadell, i R.P.N, de 22 anys i veí de Viladecavalls. J.F.G va quedar en llibertat després de declarar al jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra van saber, a principis d'any, que hi havia una distribuïdora de material neonazi, anomenada 2Y4U, que s'encarregava de vendre material com música, fanzines, samarretes i pel·lícules amb un contingut ultra, violent, racista i xenòfob. Per donar a conèixer el catàleg de productes, s'utilitzaven diferents mitjans, com ara llocs web de caràcter nacional socialista o es repartia material a assistents de concerts neonazis i, en general, a membres del col·lectiu skinhead. Aquest fet feia suposar també que molts menors d'edat adquirien aquest material de manera anònima a través d'Internet.

L'àmbit de distribució no es limitava al territori català, sinó que també es distribuïen productes a punts del territori espanyol. Arran de la investigació, es va identificar les persones que estaven darrera d'aquesta activitat comercial i es va detectar l'existència d'una altra distribuïdora anomenada Thug Distribution, que oferia el mateix material que l'altra. En els dos casos, hi havia com a principal gestor, J.G.F.

Amb aquesta informació, el dia 20 de juliol es va procedir a l'entrada i registre del domicili de J.G.F., de 22 anys, a Barcelona. Els agents van intervenir gran quantitat de material informàtic i productes que suposadament s'havien de distribuir. Posteriorment els agents el van detenir acusat d'un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques garantides per la Constitució espanyola.

La investigació també ha permès imputar pel mateix delicte A.R.L., de 25 anys i veí de Sabadell, i R.P.N. de 22 anys i veí de Viladecavalls, que estarien implicats activament en la distribució del material que venien arreu de Catalunya i de l'estat espanyol. Després de la corresponent declaració policial, es va deixar sense efecte la detenció de J.F.G., a instàncies del titular del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona