Societat

Àsia

Tailàndia permet cultivar marihuana a les cases amb finalitats mèdiques

És el primer país del sud-est asiàtic que la despenalitza parcialment

Es poden cultivar sis plantes per persona i s’han de registrar a les oficines del Ministeri de Sanitat

La mesura permet alliberar avui 3.000 persones de les presons condemnades per delictes relacionats amb la marihuana

Tailàndia permet des d’avui que qualsevol persona pugui cultivar fins a sis plantes de cànnabis amb menys de 0,2 per cent de THC -el principi psicoactiu de la planta- a casa seva i amb finalitats mèdiques. Les plantes s’hauran de registrar a les oficines provincials del Ministeri de Sanitat.

El canvi legal, aprovat al febrer i que treu la marihuana i el cànem de la llista de narcòtics, converteix Tailàndia al primer país del Sud-est Asiàtic a despenalitzar parcialment aquesta droga.

Tot i això, les autoritats han insistit que la mesura se circumscriu a l’ús mèdic i que l’ús lúdic continua estant prohibit.

Aquests passos per descriminalitzar de manera parcial la marihuana han impulsat la creació i el desenvolupament de nombrosos productes que inclouen fulles de marihuana, que no tenen THC.

Restaurants, gelateries i cafeteries són part dels negocis que han pujat al tren de la marihuana legal, si bé són les grans corporacions les que parteixen amb avantatge per aconseguir els permisos necessaris per a la producció a gran escala. Està previst que la indústria del cànnabis arribi als 661 milions de dòlars (616 milions d’euros) el 2024 a Tailàndia, segons l’entitat de recerca Prohibition Partners, que afegeix que a Àsia consumeixen marihuana uns 86 milions de persones a l’any amb un gran creixement del cànnabis mèdic.

Tailàndia va aprovar el desembre del 2018 una llei per legalitzar l’ús i la investigació del cànnabis mèdic, encara que la seva implementació mitjançant reglaments concrets s’ha desenvolupat lentament, i el 2019 va començar a subministrar marihuana mèdica per pal·liar el dolor a alguns pacients als hospitals. Mentre el 2021, les autoritats van aprovar el seu ús com a additiu en aliments i begudes. Després de la recomanació de l’Administració d’Alimentació i Medicaments, el ministre de Sanitat, Anutin Charnvirakul, va signar el 8 de febrer la despenalització de la cànnabis sempre que tingui menys d’un 0,2% THC, una llei que després d’un període de 120 dies entra en vigor avui.

Aquesta mesura permet a més de 3.000 persones que compleixen penes de presó per delits relacionats amb la marihuanaquedin alliberats aquest dijous.

Les autoritats han advertit els consumidors que no fumin en públic, ja que si es considera que provoquen molèstia pública i corren el risc de ser castigats amb fins a tres mesos de presó i multes de fins a 675 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.