Societat

Una noia relata al jutge una pallissa a la comissaria que li hauria causat 38 hematomes

La càmera instal·lada per afers interns dels Mossos d'Esquadra van captar una agent del cos donant-li una bufetada

El segon cas de suposats maltractaments a la comissaria de les Corts que va fer públic la mateixa conselleria d'Interior va arribar ahir als jutjats, envoltat d'un considerable circ mediàtic. Elena P., una jove russa de 23 anys, va acudir al jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona per ratificar la seva denúncia i acusar un nombre indeterminat d'agents, entre tres i quatre, d'haver-la agredit als calabossos de les Corts fins a causar-li 38 hematomes.

La càmera instal·lada per afers interns dels Mossos d'Esquadra van captar una agent del cos donant una bufetada a Elena. A les imatges també s'observa com, a resultes del cop, la jove -d'escassa alçada i complexió física feble- cau a terra amb les mans emmanillades. La policia que la va agredir ha estat apartada del servei mentre duri la investigació.

Les imatges del vídeo van ser visionades ahir al jutjat en presència de la víctima. L'advocat de la detinguda, Carlos Zanón, va explicar que el que no es veu a les imatges són els diversos cops que hauria rebut Elena un cop va ser conduïda a la cel·la. A la noia la van deixar només amb les calces i un casc posat, per evitar autolesions, segons el protocol policial. Durant l'estona que va estar detinguda va rebre la visita de diversos agents que la van col·lpejar de forma indiscriminada, amb les mans i els peus, segons el seu relat. Aquests policies no han pogut ser identificats, i per aquest motiu l'advocat demanarà que s'investigui entre els agents que aquell dia estaven de guàrdia.

Detinguda a l'ascensor
Les declaracions dels policies implicats en aquest cas començaran el mes vinent i els primers a acudir al jutjat seran els agents que van detenir Elena P. el 4 d'abril passat. La detenció es va produir en unes circumstàncies, si més no, curioses, quan la noia tornava a casa seva després d'estar celebrant el seu aniversari amb familiars. En no trobar la clau del pany, va organitzar un enrenou que va alertar els veïns i la policia. Aleshores es va produir una discussió amb els Mossos que van acabar detenint la jove quan aquesta ja era a l'ascensor.

Els 38 hematomes al cos d'Elena els va descriure un metge en un informe fet quan la jove va sortir de comissaria. Abans d'entrar-hi va ser conduïda pels Mossos a un dispensari i només tenia unes ferides lleus als canells per les manilles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Denuncien un any d’impunitat pel cas d’infiltració policial

girona
Ciència

Mor Bengt Samuelsson, Nobel de Medicina (1982) i pare dels antiinflamatoris

societat

Desallotgen un bloc de quatre pisos de Badalona per risc de col·lapse després de l’aparició d’una esquerda

Badalona
societat

Girona crearà una aplicació destinada al turisme de natura de les hortes de Santa Eugènia

girona
societat

Llargues cues per votar a la consulta popular sobre el futur del camp de golf

Matadepera
societat

L'Aeroport de Girona supera els 750.000 passatgers al primer semestre

vilobí d’onyar
societat

Noves troballes en el curs internacional d’arqueologia de la Ciutadella

roses
societat

Bagà crea dues rutes per conèixer els 6 búnquers de Coll de Pal

Bagà
salut

L’Hospital Santa Caterina reforma l’àrea d’esterilització

girona