Societat

Cop a la pirateria del senyal de TV

Es tracta de la primera operació d'aquest tipus a tot europa

La Policia Nacional ha detingut cinquanta persones en un àmplia operació integral -la primera d'Europa- contra la pirateria audiovisual de senyal de televisió.

Dels arrestats, 10 són administradors de pàgines web, 22 distribuïdors de descodificadors piratejats, 16 responsables de xarxes locals de cable i televisions per ones, i 2 responsables de comunitats de veïns que distribuïen el senyal de manera il·lícita. L'operació s'ha desenvolupat a les demarcacions de Barcelona, Sevilla, La Corunya, Madrid, Badajoz, Guipúscoa, Alacant, Àvila, Palma de Mallorca, Huelva, Jaén, Màlaga, Granada, Ciudad Real, Múrcia i Saragossa.

La operació ha estat dirigida a investigar amb la major amplitud possible tot tipus de delicte contra la propietat intelectual i el frau en l'àmbit de les telecomunicacions, des de la pirateria tecnològica -pàgines web on es facilitaven els programes i les claus per defraudar el senyal-, fins a la venda de descodificadors manipulats, passant també per les xarxes locals de cable, les televisions locals i les comunitats de veïns que redistribuïen el senyal de televisió obtingut de manera il·lícita. S'han tancat 14 pàgines web on es distribuïen programes i claus actives que permetien defraudar el senyal de televisió digital i s'han registrat vuit centres emissors del senyal il·lícit.

En els registres s'han intervingut 93 descodificadors piratejats, hardware divers i documentació acreditativa de l'activitat il·lícita mantinguda. També s'ha demostrat la distribució de més de 1.000 descodificadors manipulats. El frau ocasionat als legítims titulars dels drets puja a diversos milions d'euros.

L'operació ha estat efectuada per la Secció de Delictes contra la Propietat Intel·lectual i Industrial de la UDEV Central amb la col·laboració de les Brigades i Grups de policia Judicial de les localitats afectades. És la primera operació d'aquest tipus feta a Europa pel volum i la importància del frau comès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El barri barceloní de Gràcia aposta per una festa major “més inclusiva i tranquil·la”

Barcelona
Societat

TSJC tomba les Zones de Baixes Emissions de l’Hospitalet, Cornellà i Esplugues

Barcelona
Infraestructures i serveis

Es modernitza el sistema de descomptes al Túnel del Cadí per als residents

Berga
Urbanisme

El nou moll Drassanes obre al púbic un mes abans de la Copa Amèrica

Barcelona
MEDI AMBIENT

La població d’aufranys creix a la Catalunya Central i Oriental

Barcelona
justícia

Pla de millora per als jutjats

barcelona

Més serveis i especialització per l’aliança entre els hospitals de Campdevànol i Vic

campdevànol
Societat

Foment titlla “d’irresponsable” l’ampliació de la ZEPA del delta del Llobregat

Barcelona
societat

Els Jesuïtes registren 145 denúncies d’abusos sexuals a menors des de l’any 1948

barcelona