Societat

La mare i el padrastre de l'Alba neguen els maltractaments

Els acusats, custodiats per la policia, han comparegut davant el titular del jutjat número 6 de Cardanyola del Vallès

La mare de l'Alba, la nena de cinc anys que pateix greus seqüeles per maltractament, i el seu company sentimental, presumpte autor de les lesions, han negat davant del jutge que agredissin la petita, que està en estat de paràlisi i ha perdut la capacitat de parlar.

Custodiats per agents de la policia, els acusats han comparegut aquest matí davant el titular del Jutjat número 6 de Cerdanyola del Vallès.

El company sentimental de la mare, Francisco Javier P.E., ha estat el primer a personar-se, acompanyat pels Mossos d'Esquadra, a les 11.45h, i ha sortit poc després de les 12h.

Al mateix temps que Francisco Javier P.E. sortia del jutjat, entrava la mare de l'Alba, Ana María C.F., custodiada pels agents de la Guàrdia Civil, que l'han tornat a ficar al cotxe patrulla a les 12.40 hores, aproximadament.

En la seva compareixença davant la jutge, els dos acusats han negat els fets i han manifestat no estar d'acord amb l'ordre de processament per un delicte d'intent d'homicidi i un altre de maltractament dictat per aquest jutjat la setmana passada, han informat fonts judicials.

L'advocat de la mare de la nena va recórrer ahir l'ordre de processament davant l'Audiència, argumentant que no hi ha indicis per imputar un delicte d'intent d'homicidi al seu client, perquè ella no era conscient del risc de mort per a la menor que suposaven les pallisses que li clavava el seu company sentimental.

Fa més d'un any
El cas de l'Alba va sortir a la llum pública fa poc més d'un any, quan la petita, que vivia a Montcada i Reixac (Vallès Occidental), va ingressar el mes de març de 2006 a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona amb un fort traumatisme cranioencefàlic com a conseqüència dels cops clavats presumptament pel seu padrastre.

La Generalitat i el sistema judicial es van embrancar llavors en un intercanvi d'acusacions i retrets amb l'objectiu de defensar la seva actuació, ja que cap administració va fer res per evitar la brutal agressió que va patir l'Alba, que pateix serioses seqüeles neurològiques, malgrat tenir coneixement que la petita havia patit amb anterioritat maltractament en l'àmbit familiar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cervesa sota el paviment de Bruges

Brussel·les
Salvador Bacardit
Rector del Seminari de Barcelona

“Aquest curs els seminaristes es concentraran a Barcelona”

Barcelona
ciència

Mart alberga grans reserves d’aigua, però massa profundes per accedir-hi

barcelona
successos

Mor el conductor d’una moto en un xoc frontal amb un turisme a Sant Celoni

Sant Celoni
canvi climàtic

Gairebé 48.000 morts per calor a Europa el 2023, el segon pitjor any de la dècada

barcelona
Societat

La Festa Major de Badalona tindrà un Punt Lila per a una celebració lliure de violències

Badalona
Societat

Mor l’excèntric empresari austríac, Richard Lugner

Lloret denuncia sis establiments per vendre alcohol a menors

lloret de mar
successos

Mor un motorista a la C-14 a Vilanova de l’Aguda

Vilanova de l’Aguda