Societat

La Generalitat assumeix la custòdia d'un nen de dos mesos per possibles maltractament dels pares

La jutge va establir que la DGAIA fes un seguiment domiciliari del petit després de tornar a casa amb els pares

La Direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat ha assumit la custodia del nadó de dos mesos de Sant Feliu de Guíxols (Girona) hospitalitzat el passat 27 de maig amb un fèmur trencat per un presumpte cas de maltractaments, segons ha informat un portaveu de la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols, encarregat del cas, va decidir en un primer moment no retirar la custodia als pares perquè el primer informe de l'Hospital de Palamós (Girona) i el de la treballadora social no parlava de maltractaments i, en aquest moment, no hi havia proves suficients per a prendre aquesta decisió, segons han explicat fonts judicials.

No obstant això, per a supervisar el benestar del menor i comprovar si estava ben atès, la jutge va establir que la DGAIA fes un seguiment domiciliari del petit després de l'alta mèdica i d'haver tornat a casa amb els seus pares. Així, els pares han rebut la visita de tutors de la Generalitat dues vegades per setmana.

Els informes de la DGAIA
Tot apunta que els últims informes de la DGAIA han fet variar l'opinió de la jutgessa per la qual cosa el nen va ingressar el divendres en un centre d'acollida de la Generalitat.

Els fets es remunten al 27 de maig passat, quan la criatura va arribar a l'Hospital de Palamós amb el fèmur trencat i s'hi va quedar uens dues setmanes, fins al 8 de juny. La mare va assegurar que havia caigut amb el nen en braços, però la fractura no era compatible amb la seva versió dels fets i els doctors van sospitar que la petita podia patir maltractaments.

Per això, seguint el protocol establert, el propi hospital va informar de l'estat de l'infant als Mossos d'Esquadra i a la DGAIA. En aquest moment, la Generalitat va retirar automàticament la tutela del menor als seus pares, que ja han declarat com imputats davant la jutge instructora per un presumpte delicte de lesions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera