Societat

La nena que havia deixat d'anar a classe a Girona torna a l'escola lluint el mocador islàmic

La nena de nou anys i de procedència marroquina Shaima ha tornat aquest matí a l'escola Annexa-Joan Puigbert Girona, lluint un mocador blanc que li tapa el cabell i li cau fins al pit, després de tres setmanes de no anar-hi perquè el centre no la deixava anar-hi amb amb el mocador. El passat dilluns el Departament d'Educació va enviar una resolució a l'escola obligant-los a admetre la nena, que encara no ha cursat cap dia de classe. La mare de la Shaima, Noama, i el seu germà petit, l'han portat a l'escola tres quarts d'hora més tard que la resta de nens; i el director del centre, Llorens Carreras, -qui no ha volgut fer declaracions- ha rebut la mare al seu despatx. La nena ha explicat que és ella qui vol dur el mocador i la seva mare ha dit estar "molt contenta", ja que el pare de la Shaima havia valorat la possibilitat de fer tornar la nena al Marroc arran dels problemes perquè assistís a classe amb la indumentària islàmica.

Des de Rabat
La nena va arribar a Girona fa un any. Fins al moment havia viscut al Marroc, a Rabat, amb la seva àvia materna qui és, segons Noama, molt religiosa i això li ha inculcat a la seva néta. "Ella sap millor que jo l'Alcorà", ha explicat la mare. Segons aquesta, la nena va tenir molts problemes l'any passat a l'escola Eiximenis de Girona per dur el mocador. "La nena tornava plorant perquè els nens no jugaven amb ella i li treien el mocador a la força", ha explicat. "Si ni tant sols ha après a parlar català bé perquè ningú jugava amb ella", ha lamentat la mare. La nena va arribar a faltar vint dies seguits a classe perquè, segons ha dit la mare, es va posar malalta per tot el que estava passant.

La mare ha explicat que va demanar el canvi d'escola i que, ara que viuen al carrer del Carme, els va tocar l'escola Annexa. Segons ha dit, el dia de la preinscripció li van comunicar que la nena no podia assistir a classe amb el mocador islàmic posat i, per tant, la nena es va negar a anar a classe. Davant la situació, el pare de la nena va dir-li que no podia estar sense anar a classe i va pensar en què la mare –que està embarassada del tercer fill- i la nena tornessin amb l'àvia al Marroc.

El delegat d'Educació, Andreu Otero, ha explicat que aquest matí han trucat la família per comunicar-los que la nena podia tornar a l'escola amb el mocador islàmi. "És la nostra religió i la meva filla pateix si no el du posat, perquè és el què li ha inculcat la meva mare", ha reflexionat. Noama ha explicat que l'àvia duia cada dia la nena a la mesquita i li feia llegir l'Alcorà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.