Societat

Amb el pas ferm

La jornada castellera

La sequera s'ha acabat. Vilanova i la Geltrú torna a ser plaça de 9, tres anys després, gràcies al lluitat 3 de 9 amb folre que hi va plantar la Colla Vella dels Xiquets de Valls, amb el qual va rubricar la millor actuació del cap de setmana. Més enllà de les estadístiques, dissabte a la tarda la Colla Vella va confirmar que aquesta temporada s'està agradant.

La veritat és que feia molt de temps que els rosats no transmetien aquesta sensació de saber cap on es vol anar i, sobretot, de quina manera. En aquest sentit, s'intueix que en els llocs de responsabilitat tècnica de la colla algú està aportant dosis de serenor i sensatesa absolutament determinants. Això, i el fet que als pisos superiors, allà on es marquen les diferències, va sobrada de categoria, fan que, a dia d'avui, la Vella camini amb pas ferm i que pugui afrontar dimecres, en el marc de la Firagost, la seva primera prova de foc en forma de 3 de 8 aixecat per sota. Serà el segon intent de gamma extra que es veu enguany (s'atorga aquesta condició a tota aquella estructura que està per damunt del 3 de 9), després de la torre de 9 de Vilafranca a Mataró.

Precisament, des que a Vilanova van partir peres amb els Castellers de Vilafranca que la Vella s'ha convertit en la reina de la festa major de la Mare de Déu de les Neus, una sobirania, però, a la qual faltava reivindicar-se d'una vegada amb un castell de 9. Les condicions es van donar dissabte, i els vallencs, a la primera, com es fan aquestes coses quan hi ha confiança, van aixecar una construcció espectacular, que se sabia que respondria a les alçades però que en la "sala de màquines" -peu i folre- va quedar mal ajustada, la qual cosa va dificultar molt el treball dels terços i dels quarts, especialment a la baixada. Triomf important que els vallencs van rematar amb un treballat 4 de 8 amb el pilar, el millor 2 de 8 que han fet enguany (amb figuereta inclosa a quints) i el pilar de 6. Poder rosat.

Els aires mariners del Garraf també li van anar bé a la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Veient la composició dels seus troncs, amb les cares habituals dels últims anys, i la manera com ahir es va estrenar amb el 3 de 8, primer, i amb el 2 de 8, després, no s'entén el pobre paper que la colla havia fet fins ara. Invents amb gasosa? En canvi, per a qui la diada no va deixar un saldo positiu va ser per als amfitrions, uns Bordegassos que no van poder ni amb el 4 de 8, poc madur i que van haver de desmuntar, ni amb la torre de 7, que els va caure just quan l'enxaneta s'encavalcava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La justícia de Groenlàndia prorroga la detenció del defensor de les balenes Pau Watson

barcelona
medi ambient

Controlen les emissions contaminants dels vaixells amb un dron

Barcelona

Ultimen les obres de millora de la pista polivalent del barri de Can Borell

BLANES

Dracma de Plata per l’aportació en la detecció del càncer de pell per Campmol i Ricart

ROSES
nacional

Un miler de robatoris de cable de coure després del repunt del darrer any i mig

barcelona

Preveuen tancar abans d’acabar l’any un acord per acabar les obres del Casino

FIGUERES
medi ambient

La sequera afecta als arbres de l’Àmbit metropolità i el Camp de Tarragona

Ribera de Cardós

Torna l’esplendor al Portal de la Pau

Badalona
LLEURE

Mig país de festa major i pendent del cel

GIRONA