Societat

Els aeroports catalans rebran 8 milions de viatgers a l’estiu

La previsió d’Empresa i Treball suposa el doble que l’any passat però un 29% per sota del 2019

El departament considera que el 2022 serà “definitivament” l’any de la recuperació després de dos exercicis “anòmals”

El departament d’Empresa i Treball preveu que durant l’estiu més de 8 milions de passatgers passin pels aeroports catalans. Es tracta d’una xifra que suposa doblar els registres de l’any passat i se situa un 29% per sota dels nivells del 2019, abans de la pandèmia. Ho ha dit aquest dilluns el secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball, Albert Castellanos, en un debat al Col·legi d’Economistes de Catalunya sobre el turisme regeneratiu. Castellanos ha assegurat que, tot i que les xifres encara no representin assolir els nivells prepandèmia, demostren “definitivament” una “recuperació” del sector turístic després de dos anys “anòmals”. Així mateix, ha destacat el “pes” que té l’activitat en l’economia catalana.

En aquesta línia, ha recordat que el turisme representa un 12% del PIB català, un 14% de l’ocupació i genera una despesa directa superior als 21.000 milions d’euros cada any. “És un dels primers sectors de l’economia, amb un important afecte arrossegament”, ha subratllat Castellanos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.