Societat

Els afectat per l'apagada comencen a rebre indemnitzacions

Una avaria històrica

Els abonats que es van veure afectats per la gran apagada de dilluns passat a Barcelona començaran a rebre avui mateix les indemnitzacions. Fecsa-Endesa pagarà entre 60 i 300 euros en funció de les hores que van estar sense llum al domicili i de la quantitat de persones que hi viuen.

La indemnització es farà efectiva amb un xec o bé per transferència bancària. Per rebre-la, només cal comunicar el número d'abonat i el del compte corrent. La companyia recorda que no cal mostrar fotos del menjar fet malbé, ni tampoc presentar la factura de cap aparell.

Les reclamacions es poden tramitar per Internet, a endesaonline.com i a través del telèfon gratuït 900 84 73 84. A més, Fecsa-Endesa posa a disposició dels usuaris afectats dotze punts de servei distribuïts per Barcelona, i una oficina d'atenció al client, a l'avinguda Vilanova, al costat de l'estació del Nord.

En el cas de comerciants i empreses, sí que caldrà justificar i quantificar individualment els danys, o bé optar per tramitar-ho a través de la Junta Arbitral de Consum.

Indemnitzacions "ridícules"
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) considera que les indemnitzacions d'entre 60 i 300€ anunciades per Fecsa-Endesa per als afectats per l'apagada de Barcelona són "ridícules" i "no responen en absolut a la magnitud del dany patit" per la interrupció del subministrament elèctric.

Segons el parer de l'OCU, des d'un càlcul "conservador" i tenint en compte també la valoració dels "danys morals" soferts pels usuaris barcelonins, una indemnització raonable hauria de voltar "com a mínim" els 300€ per dia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB