Societat

El guarda forestal que va provocar l'incendi de Gran Canària anirà a la presó

El guarda forestal, que va confessar l'autoria de l'incendi que afecta a l'interior de Gran Canària des de divendres passat, ingressarà a la presó del Salto del Negro per ordre de la jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció d'Arucas.

El detingut, Juan Antonio N.A., de 37 anys i natural de Tejeda, un dels varis municipis que estan afectats pel foc, ha declarat avui durant una hora davant la jutge María Auxiliadora Díaz Velázquez.

El guarda forestal feia feines de vigilància des de l'1 de juliol passat i el seu contracte acabava el pròxim 30 de setembre. Juan Antonio N.A. va donar el primer avís de l'existència de l'incendi a través d'una trucada de telèfon al Centre Coordinador de Prevenció d'Incendis (Cecopin).

En una segona trucada al mateix centre, va afirmar haver vist a dos joves corrent en el lloc dels fets però, quan la Guàrdia Civil va entrevistar-se amb ell, es van observar una sèrie de contradiccions en la seva versió.

Per això, va ser traslladat fins a dependències oficials, on el van interrogar i va acabar confessant ser l'autor de l'incendi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.