Societat

Els promotors no signaran el Pacte d'Habitatge

El president de l'Associació de Promotors i Constructors d'Edificis de Barcelona (APCE), Enric Reyna, ha dit avui que no signaran el Pacte Nacional per l'Habitatge que impulsa la Generalitat perquè es basa en una llei amb la qual estan en "desacord".

En declaracions a TV3 recollides, Reyna ha manifestat que la preocupació dels promotors és defensar la "seguretat jurídica de les operacions que fem" i ha dit que hi ha coses que "no tenen ni peus ni cap, com dir-nos que hem de destinar a habitatge social el 20% de qualsevol promoció o rehabilitació que es faci en terra consolidat", adquirit a preu de mercat.

Per a Reyna "el terra que ja està qualificat, ja està qualificat", i que per assumir aquest percentatge d'habitatge social haurien d'encarir la resta d'habitatges, encara que ha puntualitzat que, si es qualifica nou sòl, sí estan d'acord a destinar aquest percentatge a pisos protegits.

Un altre dels temes en els quals els promotors i constructors no estan d'acord és en el fet que l'administració adjudiqui els pisos que fan els promotors i ha exposat que una cosa és "controlar" i una altra adjudicar.

Una altra discrepància és que en els pròxims quinze anys totes les poblacions de Catalunya amb més de 3.000 habitants hauran de tenir un mínim del 15% d'habitatge protegit, perquè, en la pràctica, suposa que "hi haurà poblacions de Catalunya on no es podrà construir mai més un habitatge de renda lliure perquè no hi ha terra".

Sobre la desacceleració del sector de la construcció que preveuen alguns estudis, Reyna ha admès que s'ha "afluixat el ritme de la construcció en els últims mesos i que l'alentiment era fins i tot necessari", encara que ha advertit dels riscos que tindria un fre sobtat d'aquest sector per l'economia catalana.

Sobre la corrupció immobiliària, Reyna ha dit que la corrupció està on està, però que no tots estan "en el mateix sac".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.