Societat

Fecsa-Endesa finalitza el pagament als afectats particulars

Fecsa-Endesa ha finalitzat el pagament als afectats particulars que es van quedar sense llum durant l'apagada del 23 de juliol i van reclamar a la companyia compensacions. Han estat 80.000 usuaris dels 323.337 que van estar sense electricitat durant diverses hores, fins i tot dies.

Les indemnitzacions sumen 10 milions d'euros, que es reparteixen en pagaments a cada usuari que oscil·len entre els 60 i els 300 euros, depenent del temps que l'afectat va estar sense subministrament i del nombre de persones que hi havia en l'habitatge. La mitjana ha estat de 125 euros.

Endesa va iniciar els tràmits per compensar els afectats per l'apagada fa tres mesos, pels quals va destinar 450 persones a treballs d'atenció directa al client, tot i que va destacar que es tractava d'un "avanç" mentre es determinava "qui hauria de pagar" les indemnitzacions.

Expedient sancionador
Finalment, la Generalitat ha obert expedient sancionador tant a Red Eléctrica de España (REE) com a Fecsa-Endesa per la responsabilitat en l'incident, en els dos casos per falta de manteniment de les instal·lacions.

L'expedient sancionador suposarà una multa econòmica per un valor que està encara per determinar, però que pot oscil·lar entre els 600.000 euros i els 30 milions d'euros, tal com marca la normativa estatal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.