Societat

Els pares es queixen de l'incompliment de l'horari escolar

La FAPAC considera que no s'està fent prou per distribuir correctament els alumnes provinents de la immigració

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) està decebuda per la manera que el govern ha gestionat aquest curs els ajuts per obrir escoles d'estiu, per la mala reutilització dels llibres i per "l'incompliment dels horaris" dels centres.

La Federació, en una conferència de premsa de balanç del curs, ha reclamat al Departament d'Educació més sensibilitat cap als problemes que afecten directament les famílies. El president de l'organització, Walter Garcia, ha denunciat que tant els centres de Primària com els de Secundària han incomplert els horaris pactats a l'inici del curs.

Només una hora
Durant la jornada intensiva del mes de juny, pràcticament tots els centres han reduit l'horari en dos hores cada dia (4 hores en comptes de les 6 habituals), malgrat que els consells escolars havien aprovat que la reducció només seria d'una hora, segons Garcia. A Secundària, ha dit, els horaris provoquen un "gran desconcert" familiar, ja que hi ha molta disparitat. Només el 12% dels Instituts, segons els càlculs de la FAPAC, ha fet l'horari "normal".

La FAPAC també lamenta que Educació hagi fet públiques molt tard les convocatòries d'ajuts a les associacions de pares i mares (Ampa) adreçades a obrir escoles d'estiu o a subvencionar els programes de reutilització dels llibres. Això, segons l'organització, impedirà que molts centres se'n puguin beneficiar.

Immigrants
A més, la FAPAC ha denunciat que el govern "no està fent prou" perquè l'alumnat amb necessitats educatives específiques, gairebé tots immigrants, no es concentri en algunes escoles públiques, i ha considerat "urgent" abordar aquest problema.

En aquest punt, l'organització qualificat d'"esperançadora" una recent sentència del Suprem que determina que l'administració educativa "pot distribuir l'alumnat amb necessitats educatives específiques entre tots els centres sostinguts amb fons públics", i no només les escoles públiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament adverteix UberEats que no pot donar servei a la platja

LLORET DE MAR
INSTITUCIONS

La Paeria proposa 35 distincions honorífiques, entre elles a Àngel Ros

LLEIDA
seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA