Societat

Infermeres i metges rebutgen el nou Pla d'Atenció Pediàtrica

Les infermeres "no han de fer de metge pediatra", segons ha afirmat la presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona, Mariona Creus, després de fer-se públic el nou Pla d'Ordenació de l'Atenció Pediàtrica, qualificat com de "desgavell" pel sindicat Metges de Catalunya.

Creus assegura en un comunicat que "en cap cas volem assumir funcions d'altres professionals, sinó desenvolupar aquelles que ens són pròpies", i ha insistit que assumir més tasques per part de les infermeres no pot ser vist com una solució per afrontar el dèficit d'altres professionals.

A aquest nou Pla també ha contestat el sindicat Metges de Catalunya, que ho ha qualificat de "desgavell" perquè "és ple d'imprecisions" i "dinamita el model d'atenció primària amb la fal·làcia de reordenar la demanda pediàtrica".

El president del sindicat Metges de Catalunya, Patricio Martínez, ha demanat "que Geli afronti els problemes de la sobresaturació del sistema sense dinamitar un model vàlid que ha demostrat de sobres un alt nivell de qualitat assistencial".

El Pla que va presentar la consellera de Salut, Marina Geli, reforça el paper de la infermeria, que s'encarregarà dels consells de salut, la gestió dels programes de medicina preventiva i de vacunes del menor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.