Societat

La tempesta tropical 'Krosa' afecta més de cinc milions de persones a l'est de la Xina

La tempesta tropical Krosa, que va arribar a terres xineses com a tifó ahir a la tarda i que es va debilitar poc després, ha obligat a tallar les comunicacions i ha causat talls elèctrics a les províncies orientals de Zhejiang i Fujian i a la metròpoli de Xangai, i ha afectat més de cinc milions de persones, tot i que de moment no hi ha hagut víctimes.

Krosa, setzè tifó que arriba a la Xina des de començament d'any, ha obligat a evacuar més d'1,41 milions de persones de Zhejiang i Fujian i ha causat fins ara unes pèrdues de 4.580 milions de iuans, segons han afirmat avui les autoritats provincials. Els vents i les fortes precipitacions han obligat a paralitzar els serveis de transport, inclòs el marítim, i a mantenir tancades escoles i negocis.

Krosa ("grua" en cambodjà) ha deixat, a l'altura de Taiwan, cinc morts, dos desapareguts i 56 ferits, segons la premsa de l'illa. S'espera que aquesta tarda la tempesta, que es mou en direcció est a 10 quilòmetres per hora, tornarà a entrar al mar.

Mentrestant, al Vietnam, el balanç de víctimes causades pel tifó Lekima ha ascendit a 61, han informat avui les autoritats del país. A la xifra s'hi ha d'afegir, com a mínim, quinze desapareguts més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.