Sant Vicenç haurà d'indemnitzar 50 veïns pels sorolls de dues guinguetes

La sentència, que és ferma, condemna l'Ajuntament a pagar 2.000 euros a cadascun dels afectats

Els fets es remunten a l'estiu de l'any 2004, quan en vista de les molèsties i els sorolls que generaven dues de les guinguetes del passeig marítim un grup de veïns van començar a presentar queixes i denúncies a l'Ajuntament. Els afectats denunciaven les molèsties que els ocasionaven les hores intempestives de tancament dels establiments, unes queixes que, segons l'Ajuntament, no van ser ateses en aquells moments, i, a més, es va donar la circumstància que es van atorgar diverses autoritzacions puntuals perquè els concessionaris dels espais poguessin ampliar l'horari de tancament fins a les quatre de la matinada.

En vista d'aquesta situació, els veïns, tots ells residents al passeig Marquès Casa Riera, van interposar un recurs que en primera instància es va desestimar. Posteriorment, però, van presentar un recurs d'apel·lació que és el que finalment ha estat estimat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La sentència, que dóna la raó als veïns molestos, estableix que l'Ajuntament era coneixedor de les recomanacions efectuades per la Demarcació de Costes pel que fa a l'horari de tancament de les guinguetes, i que el representant del consistori santvicentí va manifestar a l'organisme de l'Estat que es faria tot el possible per evitar activitats i situacions que no respectessin el descans dels ciutadans; unes mesures que, segons entén la sentència, l'Ajuntament mai no va arribar a tirar endavant. D'aquesta manera, es declara el dret dels 50 propietaris a percebre, cadascun d'ells, una indemnització de 2.000 euros per danys i perjudicis, que en conjunt són un total de 100.000 euros.

L'anterior equip de govern local es defensa

L'anterior govern de Sant Vicenç de Montalt, format pel PSC, el grup Anem i ERC, va voler defensar ahir la gestió que es va fer arran de les queixes veïnals. Segons l'exalcalde, el socialista Lluís Bisbal, el malestar feia anys que s'arrossegava. «Sempre havia estat un lloc conflictiu, perquè el jovent vol que hi siguin però el veïnatge no», assenyalava. Tot i això, més contundent va ser l'anterior regidor d'Urbanisme, Miquel Àngel Pigem (Anem), que juntament amb el republicà Pere Orts s'encarregava de les concessions de les guinguetes, i que va assegurar que quan van arribar a l'Ajuntament es van trobar que els establiments es podien obrir fins a les quatre de la matinada de manera ordinària. «A banda d'avançar l'hora de tancar, vam obligar els concessionaris a tenir limitadors de so a tots els aparells de música i es van fer moltes sonometries», explicava. Pigem hi va afegir que després d'estudiar la situació es va concloure que la remor no provenia de les guinguetes, sinó més aviat de la concentració de gent, de les anades i vingudes dels cotxes pel passeig i del xivarri del jovent.

«Un cop molt fort»

L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez, admet que el pagament de la indemnització significa «un cop molt fort» per a l'Ajuntament, que ara haurà de fer una modificació de crèdit. Martínez va assegurar ahir que, des que van entrar a governar, el consistori té «molta cura» perquè no es repeteixin les queixes dels veïns, i manté tots els controls perquè les guinguetes compleixin totes les normatives. «De fet, l'any passat alguns van venir a felicitar-los per la feina feta», va afegir-hi l'alcalde, que defensa la necessitat de fer compatible l'oci nocturn d'aquests establiments amb el descans dels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.