Societat

El lector informa: La societat civil convoca una manifestació dilluns a BCN "contra la inoperància"

La convocatòria vol ser apolítica, malgrat intents d'algún partit de participar-hi

La societat civil s'està organitzant a través d'Internet per manifestar-se en contra de "la inoperància" evidenciada amb el caos de Renfe. En el bloc anònim http://elcaosdelarenfe.wordpress.com es pot consultar la declaració que està articulant la manifestació. Des de dissabte el bloc està funcionant amb un efecte de bola de neu.

La manifestació pretén ser apolítica, tot i que alguns lectors s'han dirigit a l'AVUI per denunciar que el Partit Popular s'hi vol afegir. El PPC esborra missatges del seu lloc web que critiquen l'assistència a la manifestació de Sirera.

La convocatòria, que circula per Internet des de divendres, ha subratllat des del començament que vol ser apolítica. Un lector anònim que s'ha dirigit a l'AVUI.CAT s'ha expressat en aquests termes: "Els polítics són els culpables i protestem contra ells. Som la cara de l'abstenció i dels vots en blanc de les últimes eleccions".

La plataforma ciutadana L'AVE pel Litoral s'ha afegit a la convocatòria.

El text que es pot consultar al bloc citat és el següent:

"Ja n’hi ha prou! Han deixat caure la gota que ha fet vessar el got. Parem de queixar-nos en solitari, parem de protestar en petits grups, parem de discutir i dir que és indignant. Ja és hora de potenciar la veu dels ciutadans d’arreu del principat que s’han vist afectats, que estan afectats i que es veuran afectats per les obres del TAV Madrid-Barcelona-França.Reclamem transparència, solucions, plans alternatius de transport pensats des de la realitat i el sentit comú. Publicació i informació d’horaris, freqüències de pas. Els usuaris van davant.

Després de totes les incidències recollides fins avui, què més podem esperar si el responsable declara que aquesta situació és “normal”. Això és intolerable, indecent, imperdonable, denunciable, vergonyós. Demanem la dimissió i suspensió de l’empresa encarregada de les obres i del responsable de l’adjudicació. Demanem la dimissió de la Ministra de Foment del Govern espanyol.

Fem la crida, doncs, a la participació en la denúncia pública d’aquesta situació; manifestació del dilluns 29, a les 7 de la tarda a la plaça de Sant Jaume. Animem a tots els treballadors de fora de Barcelona que es manifestin a la mateixa hora davant els ajuntaments dels pobles de les rodalies també afectats per aquesta situació.

Diguem PROU!"


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els antics ocellaires de la Rambla continuen reclamant una solució per marxar

Barcelona
salut

Demostren que la dieta rica en omega-3 ajuda a prevenir l’Alzheimer

barcelona

S’amplia a vuit els refugis climàtics en episodis de calor extrema

figueres

Educació diu que els mòduls prefabricats són “innecessaris”

cornellà del terri
societat

El doble grau de Física i Matemàtiques i Medicina, les notes de tall més altes

barcelona

Acaba la lluita de No a la MAT Selva

santa coloma de farners
societat

Ampans obrirà una residència per a joves amb discapacitat i autisme sever a principis de 2025

Balsareny
societat

L’European Balloon Festival estrena la primera cistella de globus aerostàtic preparada per volar a 20.000 metres

Igualada

El programa Famílies saludables s’estén a la demarcació

girona