Societat

Els centres de sanitat privada de Catalunya comencen aquesta matinada una vaga de 24 hores

Protesta

Els sindicats Comissions Obreres i UGT de Catalunya han convocat per a aquesta nit una vaga de 24 hores per protestar contra la situació d'estancament en les negociacions del conveni col·lectiu. El sector aglutina uns 13.000 professionals a Catalunya i inclou uns 50 centres grans i uns 500 de menor mida.

La responsable de Sanitat Privada d'UGT de Catalunya, Maria Sardà, ha explicat que l'aturada començarà amb el començament del torn de nit de la matinada del 3 al 4 de desembre, pels centres començaran la vaga entre les 20.00 hores i la mitjanit, segons els horaris de cadascun.
Els sindicats protesten pels baixos salaris, la precarietat laboral, la falta de reconeixement professional i la càrrega assistencial. Rebutgen tancar la negociació amb un increment salarial del 4,5% pel 2007 i seguir pactant la resta del conveni el 2008.

Argumenten que en aquesta proposta hi ha categories professionals que no arriben als 1.000 euros i destaquen que les condicions laborals i retributives són precàries respecte al sector públic. La vaga de 24 hores s'emmarca dins d'un conjunt de mobilitzacions entre les quals destaquen una manifestació dimecres passat i diverses concentracions setmanals.

Per la seva banda, les patronals catalanes de la sanitat privada Agrupació Catalana d'Establiments Sanitaris (ACES) i la Unió Catalana d'Hospitals (La Unió) asseguren que han ofert uns augments del total salarial d'entre un 25% i 30% en el període total del conveni, fins el 2010.

Segons les patronals, tant en el procés de negociació del conveni, com en el de la mediació del conflicte, han fet "un gran esforç oferint unes condicions salarials i de treball que milloren notablement la situació existent fins ara".

Les patronals afirmen que s'han ofert increments salarials per a tots els treballadors bastant superiors a l'IPC, de manera sostinguda per al període 2007-2010, així com millores en la jornada de treball i en el treball realitzat en caps de setmana i festius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.