Societat

S'inicia el judici contra un presumpte assassí en sèrie acusat de matar set joves franceses

La Justícia francesa ha iniciat avui el judici contra Michel Fourniret, sospitós de ser un dels majors assassins en sèrie de França, i la seva dona Monique, presumpta còmplice.

El Tribunal Criminal de Charleville-Mézières, al nord-est de França, els jutjarà per haver matat set joves que tenien entre 12 i 22 anys. Els crims es van cometre entre 1987 i 2003, encara que les policies francesa i belga sospiten que van poder estar implicats en altres assassinats.
Fourniret, de 66 anys, i la seva esposa, de 59, han comparegut a la primera jornada de la vista oral, però el presumpte assassí s'ha negat a contestar les preguntes perquè el judici no era a porta tancada i s'ha limitat a lliurar un escrit al president de la sala. La seva esposa, acusada d'un dels assassinats i de complicitat, s'ha mostrat més cooperadora.

Aquest és el primer judici contra Fourniret i la seva esposa, que van ser detinguts a Bèlgica el 2003. A França, acaben de ser processats per altres dos crims i Bèlgica ha reobert la investigació sobre la mort d'una nena el 2003 perquè considera Fourniret.

Joves i verges
Segons l'acusació, el matrimoni segrestava a les joves, en la seva major part verges, i Fourniret les violava i les assassinava, per a després enterrar els seus cadàvers. Monique, a la qual va conèixer a través d'un anunci de premsa quan complia presó per agressions sexuals, l'ajudava a entrar en contacte amb les seves potencials víctimes, segons els investigadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.