Societat

Comencen una recollida de signatures contra el pas enlairat de la MAT de Santa Coloma de Farners a Riudarenes

Societat

El moviment 'Ciutadans pel Soterrament de la línia de Molt Alta Tensió', format per veïns de Santa Coloma de Farners, ha començat una campanya per recollir firmes contra el pas enlairat de la MAT des d'aquesta localitat fins a Riudarenes. Aquesta setmana ha començat la campanya per Internet i, des d'aquest dissabte, es recullen signatures pels locals comercials i de lleure de la població. Els membres del col·lectiu han mostrat el seu suport a les iniciatives que prengui l'Ajuntament en aquest sentit, i recorden que el consistori ha organitzat, per al pròxim 17 de juny al Teatre Catalunya, un acte públic informatiu sobre el ramal de la MAT entre Santa Coloma i Riudarenes.

Precisament, aquest divendres, el coordinador europeu Mario Monti va anunciar que proposarà en el seu informe final soterrar tot el tram de la interconnexió de la MAT, des de Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà) fins a Baixàs. La proposta, però, no apostarà però perquè el traçat subterrani s'estengui fins a Bescanó perquè els darrers informes de la consultoria Cesi conclouen que no hi ha garanties tècniques que ho facin viable.

Acte informatiu sobre la MAT
L'acte informatiu sobre el recorregut i l'impacte d'aquest ramal es farà el 17 de juny, a les vuit del vespre, al Teatre Catalunya. L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha convidat a aquest acte els representants de Red Eléctrica Espanyola, promotors de la línia, i representants de la Generalitat.

L'Ajuntament, que a principis d'aquest mes, ha rebut el projecte executiu de la línia en el ramal de Santa Coloma de Farners - Riudarenes, considera que aquest traçat, 'representa un prejudici mediambiental i paisatgístic de gran magnitud'. El consistori va aprovar en un ple una moció de suport al Consell d'Iniciatives Locals per al Mediambient (CILMA) de les comarques de Girona, que demana el soterrament de la línia de molt alta tensió al seu pas per les comarques gironines.

Tram a Santa Coloma de Farners
Pel terme municipal de Santa Coloma de Farners, la línia Sentmenat-Bescanó, de doble circuit, tindrà un tram de 3.262 metres i sis torres de 28 metres a 44 metres d'alçada, amb una base mínima de 100m². Aquesta línia afecta 'greument' la zona alta de Castanyet, Santa Creu d'Horta, el Sobirà, la Castanyeda del Puig i d'altres llocs singulars. En total 17.314 m² de tala d'arbres 'i la conseqüent degradació natural i paisatgística', segons informa el mateix consistori.

L'altre ramal de la línia elèctrica que travessarà el terme municipal colomenc és el que connectarà amb la subestació de Riudarenes. Des de la línia es desvia per sota del coll de l'Espinau, travessa el serrat de Corb i passa a menys de 1000 metres de l'Ermita de Farners i l'ermita de Sant Pere Cercada, i a menys de 500m de l'Ermita de Santa Victòria Sauleda per endinsar-se a la plana de Riudarenes, on passarà a prop de l'Ermita d'Argimon i del nucli de l'Esparra fins connectar, prop de polígon, amb la subestació projectada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.