Societat

Els consumidors catalans gastaran uns 250 euros de mitjana durant les rebaixes

L'OCU aconsella als consumidors planificar les seves compres i adquirir a les rebaixes només els articles "necessaris"

Els comerciants i les grans superfícies catalanes esperen un increment de les vendes d'un 5% durant el període de rebaixes d'hivern que comença avui dilluns, segons han informat la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED).
Segons ha explicat el secretari general de la CCC, Miquel Àngel Fraile, els consumidors catalans gastaran uns 250 euros de mitjana durant les rebaixes, de manera que, tot i suposar un creixement d'entre un 4% i un 5% respecte a la despesa de l'any passat, l'increment serà menor una vegada descomptat l'IPC.

Fraile ha assenyalat que uns 30.000 establiments de Catalunya comencen el període de rebaixes amb descomptes "molt agressius" que poden oscil·lar entre el 30% i el 50%, en alguns casos, des del primer dia, i ha assenyalat que els productes més demanats seran els tecnològics i electrònics i les joguines, mentre que la moda s'estabilitzarà.

27% de vendes, durant les rebaixes
D'altra banda, ha destacat que, segons un estudi de la Confederació, el 27% de les vendes del sector es realitza durant el període de rebaixes, i el 40% dels comerciants estaria d'acord a modificar els terminis de la campanya de rebaixes, sempre que fossin després del 15 de gener.

A més, ha reclamat a la classe política que no alarmi els ciutadans amb la situació econòmica del país perquè puguin fer les seves compres "sense pressions i sense por", ja que la situació actual "no és tan dolenta com la pinten", i ha afegit que aquest ha estat un any "especial" pels problemes que ha patit Catalunya, "com l'apagada del mes de juliol, els retards i les alteracions a les línies de Rodalies de Renfe i les vagues.

Les regles d'or
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha recomanat a tots aquells que tinguin pensat comprar durant el període de rebaixes que planifiquin les seves compres i se cenyeixin als articles "necessaris" i que no oblidin que "l'única cosa que ha de baixar a les rebaixes és el preu" i no els seus drets com a consumidors.

El director general de l'OCU, Jose Maria Múgica, ha destacat amb vistes al període de rebaixes de gener que durant "les grans festes del consum la planificació és fonamental".

Múgica ha parlat de les "dues regles d'or" que cal tenir presents: la primera és que els drets del consumidor no han de disminuir, "la qualitat del producte i del servei no han de minvar en absolut" i que les garanties en la forma de pagament o de devolució han de ser les mateixes. En segon lloc, és recomanable anar amb una idea clara del que es desitja adquirir, es tracta de comprar el necessari al millor preu, no d'anar "a veure el que cau".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.