Societat

Condemnen una escola a indemnitzar els pares d'un nen que es va suïcidar a casa però en horari escolar

Tribunals

L'Audiència de Barcelona ha condemnat una escola a indemnitzar els pares d'un nen de 13 anys que es va suïcidar a casa seva, però en horari escolar.

El succés va passar el 9 novembre del 2004 després de la una del migdia, en una vivenda situada a la part alta de Barcelona.
El nen, que feia segon curs d'ESO a l'escola Cardenal Spínola de Barcelona, havia d'estar dinant a aquella hora al centre, però va marxar sense que ningú ho impedís i va arribar tot sol a casa, on es va llançar pel balcó.

El nen era especialment sensible i estava en tractament psicològic, recomanat pel mateix centre escolar, amb la finalitat de potenciar-ne l'autoestima, i hores abans dels fets havia estat castigat per una mestra del centre per llançar un objecte per la finestra de la classe.

En la seva sentència, l'Audiència condemna l'escola a indemnitzar els pares del menor amb 26.801,29 euros per haver desatès el seu deure de cuidar el menor.

El jutge destaca que l'horari lectiu del nen era de 9 a 17 hores, i que aquell dia havia de menjar al col·legi, però que, per falta de control per part del centre, va sortir abans, durant l'hora de menjar, "sense cap autorització per part dels seus pares".

El nen va anar a casa seva, on a aquella hora no hi havia ningú, i minuts després es va precipitar des del balcó. Per això, el magistrat considera que l'escola "va desatendre el seu deure de tenir cura del menor" en permetre que sortís del centre abans de les 17 hores.

"Nexe causal"
Així mateix, decreta que hi ha un "nexe causal" entre l'actuació "negligent" del col·legi i la mort del nen, ja que "no s'hagués produït si hagués seguit en el centre escolar".

La Fundació Abat Oliva, propietària del col·legi Cardenal Spínola, ha defensat durant el procés judicial que el desgraciat incident podria haver ocorregut fins i tot havent-hi familiars en el domicili i en horari no escolar.

Aquest extrem -assenyala el magistrat en la sentència- "mai es podrà comprovar", però sí que consta que el succés "es va produir en unes circumstàncies que van ser propícies per la negligent actuació del col·legi en permetre que un menor de 13 anys estigués sol a casa seva, fet que els seus pares no havien previst".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ