Societat

El Parlament aprova la llei per a l'eradicació de la violència masclista

Política

El Parlament aprova en el ple d'aquest dimecres el projecte de llei dels drets de les dones per a l'eradicació de la violència masclista, que serà presentat per la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

A més, s'aprovaran dos projectes més, com són el del llibre tercer del Codi Civil de Catalunya, sobre les persones jurídiques, i el relatiu a l'exercici de les professions de l'esport a Catalunya.

D'altra banda, el ple comença amb una sessió específica per nomenar la popular Alicia Sánchez-Camacho nova senadora en representació de la Generalitat, en substitució de Daniel Sirera. Camacho va comparèixer la setmana passada davant de la Comissió d'Assumptes Institucionals, que va certificar la seva idoneïtat.

La sequera tornarà a ser present en el ple a través de sengles mocions presentades pel PP, ERC i ICV-EUiA. La primera sotmetrà a votació de la Cambra catalana la reprovació del conseller de Medi Ambient i Habitatge, l'ecosocialista Francesc Baltasar, per la seva "falta de transparència i d'informació" respecte al transvasament del Segre.
Les mocions d'ERC i d'ICV-EUiA presenten el mateix text, acordat entre els tres socis del govern, en què donen suport a les mesures desenvolupades per l'executiu català a través del Decret de Sequera, aposten per constituir una Taula Nacional de la Sequera i subratllen que les actuacions a portar a terme "en cap cas poden comportar un transvasament permanent d'aigua entre conques".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.