Societat

Uns 1.250 bombers treballaran durant la revetlla a tot Catalunya

Els Bombers de la Generalitat reforçaran el nombre d'efectius per la revetlla de Sant Joan, de manera que uns 1.250 bombers s'encarregaran de cobrir l'habitual increment de sortides que es registren durant aquesta festivitat: l'any passat van fer 1.012 sortides.

A part d'ampliar el personal de guàrdia dels parcs de bombers, els auxiliars forestals i el personal de reforç, contractat per als controls regionals, prolongaran la seva jornada fins a les dues de la matinada, o fins i tot més tard si així ho decideix el cap de guàrdia, en funció de les necessitats.

La regió metropolitana serà la zona que tindrà un nombre més gran d'efectius, amb 403 bombers; seguida de la regió de Girona, amb 230; la de Lleida, amb 213, i la de Tarragona, amb 157. La regió centre disposarà de 153 efectius, i les Terres de l'Ebre, de 95.

Cultura popular en perill d'extinció
L'especialista en cultura popular Jan Grau considera que el futur de la revetlles de Sant Joan és ara per ara incert. Per Grau, el fet que cada vegada s'autoritzin menys fogueres als municipis "pel perill d'incendi" o que la normativa europea del 2010 sobre petards no permetrà que un nen pugui tirar "ni una cebeta (petard de poca intensitat)" fins als 12 anys poden provocar que es perdi el sentit de "comunitat" que tenen aquest tipus de festes.

Per Jan Grau, en una societat que tendeix al consum, la participació i el joc comunitari "espanten les autoritats". Grau considera que a les autoritats europees els importa "ben poc" el que passa "en aquest racó de la Mediterrània".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.