Societat

Societat

La nova cultura digital

Palamós torna a ser referent de la cultura digital amb una nova edició de la Lan Party

L’entitat Tecnofan reclama més “atenció i suport” per afrontar els nous reptes

La Nau dels Cinquanta Metres de Palamós ha estat el marc, aquest cap de setmana, d’una nova edició de la Lan Party, amb prop d’un centenar de participants en un esdeveniment cultural tecnològic de primer ordre. Pep Martorell (Roc One), director de Lan Party de Palamós i un dels referents nacionals de la cultura amb majúscules vinculada a l’art urbà, com ara el rap i el grafit, va reivindicar, ahir a Palamós, la importància de “defensar la cultura digital i tot el que l’envolta”. Una cultura que va des dels jocs d’ordinador a la realitat virtual, passant pel còmic o els jocs de rol, tots ells interconnectats.

Per Martorell, que és tècnic superior de la imatge per diagnòstic, i el seu equip, el disseny, l’art en la creació d’escenaris i jocs i tot el món que ho envolta són un conjunt de disciplines que cal potenciar deixant de banda “tabús i estereotips”. “Ens agradaria que les escoles ens tinguessin finalment en compte i el públic en general vingués a veure què fem”, va explicar Martorell, que hi va afegir: “Després de moltes edicions, ens cal més atenció i suport institucional, no només per seguir, sinó per afrontar nous reptes.” Per això precisament va néixer la Lan Party, amb el suport de l’Ajuntament i el llavors tècnic de Joventut David Costa. Després de l’obligada aturada per la pandèmia, la Lan Party –o connexió en xarxa amb els ordinadors dels assistents– ha tornat amb força, amb prop d’un centenar de participants, més aquelles activitats que s’hi fan al voltant de l’apartat que coordina Toni Morillas, l’arcade: un terme per designar una categoria de videojocs que ja no s’utilitzin, que van ser èxits en màquines recreatives o en antigues consoles, i el gran treball que es fa per recuperar-los. A banda de la zona lan, i l’arcade hi havia una altra zona oberta a tots els públics amb competicions i activitats diverses per jugar o provar les darreres tendències de la cultura gamer, com ara la Play Station5, l’Xbox Series i el metavers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor als 41 anys el fotògraf de Platja d’Aro, Albert Busquets

El dispositiu pels temporers sense sostre a Lleida creix un 20% aquest estiu

Lleida
infraestructures

El govern vaticina fins a dos anys de “distorsions” a Rodalies

barcelona
serveis

Reobre l’accés de Badajoz de l’estació de metro de Glòries després de mesos d’obres

Barcelona

Inicien una campanya informativa sobre la tinença d’animals

LLORET DE MAR

Comencen a fer a Barcelona 96 habitatges cooperatius en cessió d’ús

Barcelona
societat

Impulsen un acte unitari per reivindicar els drets de la gent gran

Barcelona
Societat

Surt de l’UCI la nena ferida a la diada de Sant Fèlix

Valls
societat

La Generalitat espera recaptar prop de 51 milions d’euros per l’impost sobre emissions CO2 del 2023

Barcelona