Societat

Nadal, Cap d'Any i Reis sense tocar de peus a terra

La notícia del lector

I ara amb els peus penjant a un pam de terra. No es tracta d'una prova per a cap gimcana, sinó de l'enèsim obstacle que han de superar aquest Nadal les persones que agafen el metro a la parada de la línia blava de Diagonal.
La cursa d'obstacles en què s'ha convertit aquesta estació com a conseqüència de les obres de l'intercanviador per a la parada de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat ja no acaba a l'entrada del metro.

En aquests moments, els usuaris que decideixen asseure's al banc fins que arribi el metro, passen els minuts d'espera amb els peus penjant a un pam de terra.

El problema és que la distància que hi ha entre els bancs acabats d'instal·lar i el terra és desmesurada i les persones que els utilitzen -pràcticament sense excepcions- queden amb les cames penjant, tal com denuncia la Maria Josep Mas.

El repte de l'alçada
Ella fa 1,51 metres d'alçada i explica que està acostumada a tenir problemes amb molts seients. Assegura, però, que en aquest cas la qüestió pren una altra dimensió: "Aquí no hi ha excusa possible. No pot ser que sigui culpa meva per ser massa baixa, perquè encara no he vist ningú que aconsegueixi recolzar els peus. És evident que són els bancs els que són massa alts!".

Els més de 60 centímetres que separen aquests seients -encara amb el paper d'embalar- del terra tenen una explicació. GISA, l'empresa responsable de les obres de l'intercanviador, també està remodelant l'andana del metro, i una de les actuacions inclosa en aquest projecte és la que preveu apujar el nivell del terra per tal d'acostar-lo més al de la porta del metro i "aconseguir un transport més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda".

Obres nocturnes
És per aquest motiu que els bancs nous ja s'han calculat sobre el nou nivell de terra, a l'espera que es puguin dur a terme les obres necessàries per modificar l'andana del tot. Unes obres que s'hauran de realitzar de nit i que, de moment, no tenen una data fixa.

El que sí que sembla clar és que aquestes remodelacions no tindran lloc abans que passin les festes de Nadal i que, per tant, els peus penjant a l'estació de Diagonal se sumaran aquest any a torrons i neules com un producte més de la temporada nadalenca.

La Maria Josep ho té clar i aquest any inclou a la seva carta als Reis una solució per al "problema dels peus voladors a l'estació Diagonal".

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la col·laboració de M.Josep Mas, usuària del metro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona