Societat

El govern del Txad concedeix l'extradició a França dels 6 membres de l'ONG L'Arche de Zoé

Els membres d'aquesta ONG, 4 homes i 2 dones, van ser detinguts el 25 d'octubre acusats de segrestar 103 nens

El govern del Txad ha acceptat finalment la petició de França d'extradir els 6 membres de l'ONG francesa L'Arche de Zoé, condemnats a vuit anys de treballs forçats per intentar segrestar 103 nens al Txad.

Així ho han anunciat fonts oficials del govern del Txad, segons les quals compliran condemna a França a l'empara d'un acord bilateral signat en 1976 i que permet l'intercanvi de reus. Un avió de la companyia Toumai Air Txad vola ara mateix cap a França.

Els membres d'aquesta ONG, 4 homes i 2 dones, van ser detinguts el 25 d'octubre.
Cal recordar que els sis membres van mantenir fins al final la seva innocència i van assegurar que creien que els nens eren orfes de la regió sudanesa de Darfur. A més, van argumentar que van ser enganyats pels intermediaris txadians.

L'advocat txadià dels acusats francesos, Abdu Lamian, havia al·legat que els seus clients "van actuar de bona fe i amb transparència", motiu pel qual ha demanat l'absolució de tots ells. Dos acusats més d'origen txadià i sudanès han estat condemnats a quatre anys de presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.