Societat

iTunes, la botiga de música més gran dels Estats Units

iTunes, el portal de venda de música que Apple va crear ara fa cinc anys, és la botiga de música més gran dels Estats Units, per davant de Wal-Mart, segons fonts de l'empresa, que cita dades de vendes de la indústria. Apple ha tret aquestes dades de la consultora NPD Group de gener i febrer.

Amb gairebé 50 milions d'usuaris, iTunes ha venut fins ara 4.000 milions de cançons i gestiona el catàleg musical més gran del món, amb sis milions de cançons.

Segons els experts, iTunes ha estat precisament la clau de l'èxit del reproductor iPod, del qual s'han venut més de 110 milions d'unitats a tot el món.

Apple no guanya els diners amb la música venuda a iTunes (0,8 dòlars del 0,99 dòlars que costa cada cançó són per pagar els drets de les discogràfiques) sinó amb la distribució de l'iPod.

El comunicat d'Apple es produeix el mateix dia que la xarxa social a internet MySpace ha anunciat el llançament d'una plataforma musical que aspira a competir amb iTunes.

Chris DeWolfe, conseller delegat de MySpace, ha dit que el nou servei, MySpace Music, serà accessible aquest mateix any i que permetrà als seus usuaris tant escoltar cançons i veure vídeos gratuïtament com comprar-los.

MySpace Music és una aliança entre la xarxa social i les discogràfiques Universal Music Group, Sony BMG i Warner Music Group. EMI, l'altre gran líder del sector, no participa en el projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.