Societat

El govern espanyol fixa als 15 anys l'edat mínima per conduir ciclomotors

El ministeri de l'Interior ha impulsat l'elaboració d'un Pla de Seguretat Vial que té com a objectiu reduir els accidents de motocicletes i ciclomotors i que incorpora 36 mesures que es posaran en pràctica en els pròxims 4 anys.

19 d'aquestes mesures entraran en vigor el 2008, i entre elles destaca la incorporació de proves de circulació en circuits oberts per a l'obtenció dels permisos de la classe A1 i A, l'obligació de fer un examen teòric i pràctic per obtenir la llicència de ciclomotors, i elevar a 15 anys l'edat mínima d'accés a ciclomotors.

També es posa en marxa la directiva europea que obliga a crear un nou permís de motocicletes que es denominarà A2 i serà un pas intermig entre l'actual A1 (fins a 125 cc) i l'A (totes les motocicletes). L'A2 facultarà els majors de 18 anys a conduir motocicletes de fins a 400 cc, i serà indispensable tenir-lo durant dos anys per accedir a l'A.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.