Societat

Salut clausura una clínica privada per un brot infecciós que va provocar la mort d'un pacient

Salut

Un home de 87 anys ha mort i quatre persones més han resultat afectades després de sotmetre's el 15 de juliol a una endoscòpia digestiva en un consultori privat de Barcelona, segons ha informat el Departament de Salut. Arran d'aquests fets, Salut va ordenar el "tancament immediat" d'aquest centre perquè una inspecció va detectar "deficiències" en el "procés assistencial".

El departament ja ha enviat un informe a la Fiscalia sobre la inspecció que es va realitzar. Salut no ha facilitat el nom del consultori.

Segons publica La vanguardia, l'Àgencia de Salut Pública va tenir coneixement a mitjans de juliol d'un brot infecciós en aquest consultori privat de Barcelona, que va afectar cinc pacients, d'entre 30 i 87 anys, que es van sotmetre a una endoscòpia digestiva. D'aquests cinc pacients, quatre van haver de ser hospitalitzats i un va morir.

Tot apunta que l'home de 87 anys va morir a causa de l'endoscòpia, tot i que encara s'ha de confirmar amb els resultats de l'autòpsia.

Fonts de l'Agència de Salut Pública han assegurat a Europa Press que el contagi va poder ser provocat per una mala neteja i ús indegut del material i els instruments, que podrien haver utilitzat en més d'una ocasió. Salut ha descartat que el brot estigués provocat per una contaminació del medicament original.

Arran d'aquests fets, es va fer una inspecció en el centre. Salut va detectar "deficiències" en el procés assistencial, per la qual cosa va ordenar el "tancament immediat del consultori".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.