Societat

La policia suïssa creu que el cas del gurmet suís és un afer "privat"

La Policia de Ginebra considera que el cas del gastrònom Pascal Henry, que va desaparèixer del restaurant El Bulli el 12 de juny, pertany a l'àmbit de la vida privada i per tant cap cos policial no té dret a interferir-hi, de manera que no li demanaran explicacions sobre per què ha permès el rebombori provocat per la seva suposada desaparició. "Aquest és un cas de vida privada i la policia no s'hi ha de ficar", ha assegurat avui a Efe un portaveu de la policia cantonal de Ginebra.

"Que Pascal Henry sigui suís i ginebrí no vol dir que hàgim de buscar-lo per mitja Europa", ha afegit el portaveu, que ha recordat que el gastrònom d'afició i missatger de professió "havia desaparegut a Espanya, no a Suïssa".

La policia ginebrina no ha volgut confirmar ni desmentir la informació que suposadament Interpol-Suïssa havia avisat a Interpol-Espanya que Henry havia estat identificat diverses vegades a Ginebra després de la seva suposada desaparició. "Nosaltres no tenim cap obligació d'informar a la premsa", ha contestat el portaveu.

I al seu torn, Interpol-Suïssa assegura que d'aquest cas "només informa la policia de Ginebra" i que ells són "uns mers intermediaris". "Una persona adulta té el dret a desaparèixer", ha afegit el portaveu ginebrí, qui ha deixat clar que "en cas que Henry reaparegués, la policia no tindria res a fer". Segons diverses fonts, entre els dies 18 de juny i 9 de juliol el gurmet va retirar fons en entitats bancàries de Ginebra.

La seva presència en aquests caixers va ser confirmada després d'analitzar les imatges que van captar les càmeres de seguretat en aquestes entitats. El 12 de juny, abans de pagar el compte, Henry va dir als treballadors d'El Bulli que sortia per buscar una targeta de presentació per donar als responsables del restaurant i ja no va tornar. En sortir va deixar a sobre de la taula on havia menjat un barret i la llibreta en la qual anotava les impressions gastronòmiques dels seus àpats. Segons la policia, Henry feia una ruta per diversos països del món per degustar els plats dels 68 cuiners reconeguts amb tres estrelles de la guia de restaurants Michelin.


Falta de coordinació entre diferents unitats dels Mossos
A més del que ha trigat a circular la informació internacional, el desgavell en aquest cas s'ha amplificat a Catalunya perquè no van funcionar els mecanismes interns d'informació dels Mossos. La Interpol de Suïssa va avisar dimarts a l'espanyola que Henry havia sigut localitzat, i la Policia Nacional espanyola ho va fer saber a l'oficina dels Mossos a Madrid.

Tanmateix, l'agent d'enllaç no ho va comunicar de manera immediata i no va ser fins aquest dijous a la tarda que va fer arribar les novetats als investigadors que dirigien la recerca a Catalunya. Hores abans, els Mossos feien a Roses una última batuda, amb presència de periodistes i càmeres de televisió, dijous al matí, en una espectacular i inútil operació al voltant d'El Bulli.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà
medi ambient

Barcelona vol aplicar l’urbanisme climàtic en espais “oblidats” de la ciutat

Barcelona
societat

Caldes de Malavella presenta el cartell de la Festa Major

caldes de malavella
Societat

Mor Alfredo Miranda, gerent de diversos concessionaris del Grup Forné