Societat

Apareix a Vic el taxista de Barcelona que feia nou hores estava desaparegut

Va enviar un missatge d’alarma al matí i va aparèixer a la caserna dels Mossos de Vic al vespre

Van ser prop de nou hores d’incertesa i de nervis les que van viure els familiars i companys del taxista Alberto Bermán, que va desaparèixer ahir a Barcelona a les 11 del matí i no va donar senyals de vida fins gairebé les vuit del vespre, quan va aparèixer a la caserna dels Mossos de Vic. Amb la ràdio i el mòbil apagats, l’última notícia que es tenia d’ell era el missatge d’alarma que havia enviat a l’emissora Teletaxi poc després d’agafar un passatger a la zona de la Maquinista, a Sant Andreu.

Després d’una jornada de recerca intensa, el jove taxista de 27 anys va aparèixer al vespre a la caserna dels Mossos d’Esquadra de Vic. Hi va arribar pel seu propi peu, després d’escapar dels seus presumptes segrestadors, tres homes d’origen sud-americà que haurien comès un atracament a Sant Andreu, segons la versió dels familiars. Els Mossos no van confirmar aquesta versió perquè, segons fonts pròximes a la investigació, “tot sembla indicar que es tracta d’un muntatge” i investiguen totes les hipòtesis. Alberto Bermán tenia un cop al cap, del qual va ser examinat a l’Hospital de Vic, però es trobava bé de salut, segons va explicar la família, que a la nit l’esperava al seu domicili del barri Bufalà de Badalona, on viu amb els seus pares.

Feia dos anys que Alberto Bermán feia de taxista. El seu vehicle, segons va confirmar l’Institut Metropolità del Taxi, no estava equipat amb el dispositiu Secutaxi de connexió amb el 112, la central d’emergències de la Generalitat, ni tampoc té localitzador. Sí que estava connectat a l’emissora Teletaxi, que aplega uns 200 taxis, i va ser allà on va enviar un missatge d’emergència en clau a les onze del matí on alertava que es trobava en perill, segons va informar l’empresa. Des de Teletaxi es va donar l’avís als Mossos d’Esquadra, ja que el jove taxista no contestava a les crides per ràdio ni al seu telèfon mòbil.

Immediatament els Mossos van activar els dispositius de recerca, primer a Barcelona i després per tot Catalunya. A més de la policia i la Guàrdia Urbana, nombrosos taxistes també buscaven ahir el vehicle d’Alberto, un Opel Vectra matrícula 7703-DSR amb número de llicència 630. Des de l’Institut Metropolità del Taxi, a primera hora de la tarda es va enviar un SMS a uns 7.000 taxistes perquè col·laboressin en la recerca.  Finalment va aparèixer ahir al vespre a uns 400 metres d’on Alberto Bermán s’hauria “despertat” del cop.

Durant el dia van córrer diferents versions de taxistes que asseguraven haver vist el company a diferents punts. L’emissora Teletaxi va informar que un  taxista assegurava haver vist el taxi desaparegut a la Via Favència en direcció al nus de la Trinitat a la tarda. Segons aquest testimoni, dins del vehicle hi viatjava el taxista al seient del copilot acompanyat de tres persones més, una de les quals l’encanonava amb una arma. Els Mossos no van voler confirmar la versió d’aquest testimoni.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament adverteix UberEats que no pot donar servei a la platja

LLORET DE MAR
INSTITUCIONS

La Paeria proposa 35 distincions honorífiques, entre elles a Àngel Ros

LLEIDA
seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA