Dues veïnes de Lloret moren en un accident a la Capadòcia
El globus en què viatjaven es va precipitar a causa del fort vent
L’Ajuntament decreta tres dies de dol oficial
Dolors Masana i Maria Baltrons, de 64 i 62 anys, totes dues de Lloret de Mar, van perdre la vida ahir al matí en un tràgic accident a la Capadòcia, a Turquia, on havien viatjat amb un grup de turistes, la majoria dones, de la mateixa localitat catalana. Havien arribat a Istanbul dilluns i ahir, a primera hora, ja tenien programada una de les activitats més típiques del recorregut, un vol en globus aerostàtic per la Capadòcia. El globus es va enlairar a les 7.25 hores des de les ruïnes de Zelve, al districte d’Avanos, però, segons van indicar les autoritats turques de la província de Nehseir a través d’un comunicat, una forta ràfega de vent el va desestabilitzar i el va obligar a fer un aterratge forçós. Abans d’aconseguir aterrar, el globus es va precipitar a terra i, com a conseqüència de la caiguda, les dues dones van perdre la vida i tres veïnes més del mateix grup van resultar ferides. Segons fonts de l’ambaixada espanyola a Ankara, una d’aquestes dones està en estat crític i, de les altres dues, l’una continuava ingressada i l’altra ja havia estat donada d’alta.
Les dues dones formaven part d’una expedició de 22 turistes que havien contractat juntes el viatge. No era el primer cop que ho feien. Ahir, l’Ajuntament de Lloret va decretar tres dies de dol oficial i va suspendre tots els actes públics. Les banderes van onejar a mig pal i, a les vuit del vespre, unes 700 persones van fer un minut de silenci a la porta del consistori com a mostra de condol i en memòria de les dues víctimes.
El mateix Ajuntament va expressar a través d’un comunicat el seu condol a les famílies, així com “la solidaritat del poble de Lloret”. Després de subratllar “l’impacte emocional que ha suposat per a la població”, el consistori es va posar a disposició de les famílies “per a tot el que necessitin”.
Així mateix, la Generalitat de Catalunya va activar tots els protocols per a casos d’emergència a l’estranger i la consellera d’Acció Exterior i UE, Meritxell Serret, a banda d’oferir “suport psicològic” a les famílies, va dir que s’havien activat els departaments de Salut Interior per si calgués ajudar en les tasques de repatriació i en els casos d’hospitalització.