Societat

La mortalitat a les carreteres catalanes cau un 18,5% des de l'aplicació del carnet per punts

El número de morts a la carretera a Catalunya s'ha reduït un 18,5% des de l'entrada en vigor del carnet per punts al juliol de 2006, amb un impacte "més important" en el primer any i una estabilització amb tendència a la baixa a partir llavors, segons el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC). En el conjunt de l'Estat espanyol, el descens de la mortalitat en aquest període va ser del 23,2%.

La reducció de la mortalitat anual des de l'aplicació del carnet és d'uns 74 morts menys a Catalunya, passant d'una mitjana de 401 morts anuals en el moment de la posada en marxa del permís, fins els 327 morts anuals actuals.

Les conclusions del RACC, després de dos anys de carnet, apunten que l'Estat espanyol és el país que més ha disminuït el número d'accidents a la carretera, tenint en compte les dades del 2008, tot i que encara està lluny de complir l'objectiu de la Comissió Europea de reduir en un 50% les taxes de morts entre el 2001 i el 2010.

La reducció de la sinistralitat vial ha suposat un estalvi econòmic de 1.524 milions d'euros l'any. El director de la Fundació RACC, Miquel Nadal, ha desglossat aquesta xifra en 480 milions d'euros imputables al descens del nombre de morts (800), 500 milions per la reducció de ferits greus i 544 milions pel menor registre de lesionats lleus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.